Talli töpeksi Kimi Räikkösen kisan: Alfa Romeo laittoi suomalaisen autoon väärät renkaat!

Kimi Räikkönen joutui jo valmiiksi huonoista lähdökohdista ottamaan rangaistuksen Italian F1-kisassa Alfa Romeon hölmöilyn takia. Suomalaiskuskilla oli kisastartissa eri renkaat kuin säännöt edellyttivät.

Räikkönen oli ehtinyt jo aikansa taistella kisassa, kun tuomaristolta tuli tieto, että kuljettajalle on annettu kymmenen sekunnin varikkorangaistus.

Samalla kävi ilmi, että Alfa Romeo oli laittanut Räikkösen autoon väärät renkaat. Tiimi oli tulkinnut sääntökirjaa väärin ja olettanut, että Räikköselle saadaan vapaasti valita renkaat starttiin, koska kuski joutui moottorirangaistuksen takia lähtemään matkaan varikolta.

Näin ollen autoon laitettiin pehmeät kumit, vaikka sääntöjen mukaan Räikkösellä olisi pitänyt asettaa mediumrenkaat, joita kuski käytti aika-ajojen toisessa osiossa.

Tapaus vei Räikköseltä viimeisenkin mahdollisuuden yrittää nousua takaisin pistesijoille.

Hän oli päässyt aika-ajossa kymmenen parhaan joukkoon, mutta viimeisessä osiossa tullut ulosajo aiheutti autoon vauriot, joiden korjaamisen takia Räikkönen joutui starttaamaan kisaan muiden perästä varikkosuoralta.

Lue myös:

    Uusimmat