Talli myöntää Räikkösen kisan pilanneen kömmähdyksen

Lotus-tallin tekninen johtaja James Allison myöntää tallin ottaneen Kimi Räikkösen liian aikaisin toiseen varikkokäyntiin Kiinan GP:ssä.

Räikkönen teki 56 kierroksen mittaisessa kilpailussa toisen, eli viimeisen, varikkokäyntinsä jo 28. kierroksella. Kisan voittanut Nico Rosberg pysähtyi toisen kerran vasta 34. kierroksella. Räikkösen renkaiden suorituskyky katosi päätöskierroksilla, kun taas Rosbergin renkaat toimivat maaliin asti.

- Me alamme kerätä pisteitä kunnollisella tavalla hyvin pian. Olimme hyvin, hyvin lähellä sitä Kiinassa ja vaikka emme saaneetkaan sitä aivan pysymään, valitsimme oikean taktiikan sille päivälle ja olimme hyvin lähellä erinomaista tulosta. Ainoa asia, jonka takia se jäi meiltä tekemättä, oli luultavasti se, että emme ajattaneet Kimiä aivan tarpeeksi pitkään toisella stintillä, mikä johdosta hänelle jäi hieman liian paljon tekemistä lopussa, Allison myönsi.

Allison on edelleen vakuuttunut siitä, että Lotus saavuttaa tällä kaudella vielä hyvää menestystä.

- Ihmiset alkavat varmasti kyllästyä, kun me sanomme "niin lähellä, mutta niin kaukana" tai "jos vain" tai "tästä tulee vielä hyvä". Tämä viikonloppu kuitenkin vain vahvisti sitä tunnetta, joka meillä oli kahdessa ensimmäisessä kisassa, että tästä autosta tulee tällä kaudella paljon hyviä asioita, Allison linjasi.

Räikkönen putoaa pois pisteiltä - katso video Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat