F1-lehdistökatsaus: Rosberg kuin F1:n Leonardo DiCaprio

Italialaismedia keksi verrata Nico Rosbergia Kiinan GP:n voiton jälkeen komeaan yhdysvaltalaisnäyttelijään Leonardo DiCaprioon.

Corriere dello Sport kirjoitti seuraavasti:

- Ferrari palasi takaisin todellisuuteen. Alonson Malesian voiton jälkeen voittaja oli saksalainen versio Leonardo DiCapriosta, joka antoi uralleen lopultakin käänteen. Rosberg ei ollut koskaan aiemmin päässyt kiipeämään korkeimmalle pallille. Mutta kun on lahjoja, toteutuu se enemmin tai myöhemmin.

Italialaislehti La Repubblica kuvaili kuljettajia värikkäästi.

- Nico, formula ykkösten Leonardo DiCaprio on yksinkertaisesti virheetön.

- Vettel ohitettiin kahdeksan kierroksen aikana kolme kertaa. Minne marsilainen on mennyt?

La Repubblica piti Ferrarin suoritusta toivottamana.

- Alonso odotti verta ja kyyneliä, mutta hän ei edes pessimismissään koskaan odottanut joutuvansa antautumaan sellaisille kilpakumppaneille kuten Grosjean, Senna ja Maldonado.

Englantilainen Daily Mail -lehti ylisti tämän kauden yllätyksellisyyttä.

- Maailman moottoriurheilu on löytänyt täydellisen kaavan etsittyään vastalääkettä arvattavalle kaudelle 2011, jonka aikana Red Bullin Sebastian Vettel ilakoi mestariksi.

Daily Mailin mukaan tämänvuotisen Kiinan GP:n voittajan ennakoiminen olisi ollut tuloksetonta jopa lahjakkaimmille ennustajille.

- Kukaan ei olisi voinut arvata, että Mercedes, joka on pahamaineinen renkaidensa syömisestä kisamatkalla, tarvitsisi vain kaksi pysähdystä, verrattuna McLarenin kolmeen, mikä mahdollisti Nico Rosbergille neitsytvoiton ansaitsemisen 111. yrittämällä.

The Guardian -lehden kolumnisti Paul Weaver oli samoilla linjoilla.

- Altavastaajat voittavat ja entiset mestarit taistelevat vähäisistä sijoituksista? Jatkukoon tämä eriskummallinen alku pitkään.

- Meitä muistutettiin siitä tosiasiasta, että Nico Rosberg on kuljettaja, joka kykenee ylläpitämään yhdistelmän vauhtia ja tarkkuutta 56 kierroksen ajan. Ja vielä tärkeämmin, meidät tönäistiin entisestään kohti sitä iloista epäilystä, että tästä voisi tulla yksi klassikkokausista, jossa MM-sarjaa tuskin dominoi yksi kuljettaja, kuten kävi Sebastian Vettelin kanssa viime vuonna, Weaver kirjoitti.

Italialaisen Gazzetta dello Sportin mielestä Rosberg dominoi kisaa mestarillisesti.

- Nicon hetki!

- Mercedeksen tavoite oli varsinaisesti auttaa Schumacheria menestymään, mutta nyt Rosberg voitti ja se on mahtavaa. Rosberg on epäilemättä laatukuljettaja, jonka täytyi odottaa 111 kisaa noustakseen korkeimmalle pallille. Nyt Mercedes on de facto mestaruuden tavoittelija tässä MM-sarjassa.

Gazzetta dello Sportin mielestä Fernando Alonsoa ei pidä syyttää Ferrarin vaisuista tuloksista.

- Ferrari ei ole erityisen nopea, mutta sen täytyy yrittää suojella espanjalaista, parasta kuljettajaa, joka taistelee erittäin kovaa huonommalla autolla ja tekee sen takia todennäköisemmin virheen.

Italialainen Tuttosport yhtyi Rosbergin kehujiin.

- Keke Rosbergin poika teki historiaa Mercedekselle. Hänen kisansa oli täydellinen. Olemme pitkän aikaa odottaneet formula ykkösissä sitä, että nuori saksalainen näyttäisi lahjansa täysimääräisesti. Nyt hän voitti täsmälleen tämän päivän formula ykkösten tyylillä: Ei myyttisillä saavutuksilla, vaan tarttumalla jokaiseen tilaisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat