Mainos

Talletussuoja turvaa vain tileillä makaavat säästöt

Esimerkiksi eläkevakuutuksiin tai rahastoihin sijoittaneita talletussuoja ei koske.

Tänään voimaan tulleen 50 000 euron talletussuojan luoma turva on osittain vain silmänlumetta: se koskee vain pientä osaa pankkipalveluista. Rahastosäästäjiä tai osakkeisiin sijoittaneita talletussuoja ei koske.

Myös eläkevakuutukset ovat talletussuojan ulkopuolella. Tilanne on tällä hetkellä huono, etenkin jos aikoo vetäytyä eläkkeelle vielä tämän vuoden aikana ja säästöt ovat rahastoissa.

- Siinä tapauksessa tilanne on kyllä huono. Olemme korostaneet, että eläkevakuutussäästäjän ei kannattaisi sijoittaa rahastoihin ihan eläkkeelle jääntiin asti, vaan vaihtaa säästöt takuutuottotilille, sanoo Nordean ekonomisti Tarja Svartström.

Svartströmin mukaan talletussuojaa nostettiin koska niin toimivat myös naapurimaat. Pankit ottivat uutisen vastaan ilahtuneina, sillä tieto siitä rauhoittaa asiakkaita. Rahat pysyvät tileillä, eivätkä karkaa patjojen väleihin.

Kenelle talletussuojasta on hyötyä? Niille, joiden elinikäiset säästöt makaavat tavallisilla talletustileillä. Siinä tapauksessa 50-tuhatta euroa suuremmat talletukset kannattaa hajauttaa eri pankkeihin, sillä talletussuoja on pankkikohtainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.