Tällaista roskaa vappujuhlijat jättivät jälkeensä Kaivopuistossa – siivoustalkoisiin osallistui myös panda ja Kuura-koira

Kaivopuiston siivoustalkoisiin osallistui panda ja Kuura-koirakin – tällainen sotku juhlakansalta jäi 3:55
Katso videolta, millaista roskaa vappujuhlijat jättivät jälkeensä Kaivopuistossa – siivoustalkoisiin osallistui panda ja Kuura-koirakin.

Vapun juhlinta jätti jälkeensä tänäkin vuonna paljon roskaa. Etenkin tupakantumpit ja muoviroska ovat vahingollisia luonnolle ja eläimille. 

Helsingin keskusta oli etenkin sunnuntain ja maanantain aikana täynnä kuplivaa juhlatunnelmaa, kun muun muassa ylioppilaslakkeihin ja opiskelijahaalareihin sonnustautuneet ihmiset kokoontuivat yhteen juhlistamaan työväenjuhlaa.

Siinä, missä Kauppatori ja Havis Amandan ympäristö oli vappuaaton tapahtumien keskiössä, maanantaina juhlakansa suuntasi Helsingissä Kaivopuistoon vappuherkkuineen.

Lue ja katso, miten työväenjuhla sujui: MTV seurasi vapun viettoa

Kuten aiempinakin vuosina, kaikki juhlijat eivät siivonneet jälkiään, vaan illan hämärryttyä vappukarkeloista oli jäljellä iso määrä roskaa. 

Kaivopuisto sijaitsee Itämeren välittömässä läheisyydessä, minkä takia sen nopea siivoaminen on tärkeää. 

WWF:n meriasiantuntija Iiris Kokkosen mukaan tuuli ja eläimet kuljettavat vappuroskaa mereen, mikä taas voi olla kohtalokasta ekosysteemille. 

Hänen mukaansa maailman merissä on kaikkiaan jo 150 miljoonaa tonnia muovijätettä.

– Muoviroska säilyy meressä todella pitkään ja hajoaa mikromuoviksi. Se on haitallista monille eläimille ja ympäristölle yleisestikin, Kokkonen totesi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Eläimet saattavat syödä muovia ja tukehtua siihen tai takertua ja kuolla sen takia, hän tarkentaa.

Mikä on pahin roska, jonka ihminen voi luontoon heittää? Katso jutun alussa olevalta videolta! 

WWF järjesti tiistaiaamuna siivoustalkoot, joihin oli kutsuttuna kaikki kynnelle kykenevät vapaaehtoiset. Maanantain ja tiistain välisenä yönä Staran tehotiimi saapui siivoustalkoisiin jo kolmen aikaan. 

Vastassa oli aiemmilta vuosilta tuttu roskaisa näky, joka ei kuitenkaan ollut niin paha kuin se olisi voinut kymmenien tuhansien juhlijoiden jäljiltä olla. 

– Meillä on mukana roskapihdit, haravat ja sitten otetaan isompaa kalustoa käyttöön. On isompaa ja pienempää lehtipuhallinta, traktoria kauhoineen ja kuorma-auto, Staran hortonomi Carla Hakala kertasi.

MTV Uutisten toimittaja piipahti Kaivopuistossa tiistaina (2.5.) heti aamutuimaan. Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miltä legendaarisessa puistossa näytti vappujuhlinnan jälkeen. Mukana siivoustalkoissa oli myös WWF:n maskottipanda ja Kuura-koira! 

Laulujoutsen vapautettiin kaulaan takertuneesta muoviroskasta 1:37
Katso myös: Luontoon päätyvä muovijäte on suuri ongelma. Videolla laulujoutsen vapautetaan sen kaulaan takertuneesta muoviroskasta.

Lue myös nämä artikkelit:

Lue myös:

    Uusimmat