Tällaisesta parkkeerauksesta rapsahtaa sakot – lumi lisää ongelmia: "Se ei oikeuta"

Autoja parkkeerataan nyt väärin lumen takia – katso millaisesta virheestä parkkisakko rapsahtaa 6:56

Runsas lumentulo on lisännyt väärin pysäköimistä Helsingissä, kun kadut ahtautuvat ja lumi peittää suojateiden maalimerkinnät.

Kantakaupungin kapeimmille kaduille pysäköinti on ollut paikoittain mahdotonta, sillä lumikasat kaventavat teitä ennestään. Vaikka kadunvarressa olisi laillinen paikka pysäköinnille, parkissa olevat autot eivät saa tukkia tietä, vastaava pysäköinnintarkastaja Tiina Mälkiä kertoo MTV Uutiset Livessä.

– Pahimmillaan on käynyt niin, että auto on pysäköity ajoradalle. Silloin siitä ei mahdu ohitse. Vaikka lunta on, se ei oikeuta pysäköimään väärin. Täytyy muistaa, että sieltä täytyy mahtua paitsi henkilö- ja pakettiautot, myös kuorma-autot ja meidän jokaisen elämään vaikuttavat roska-autot. Tai sitten, jos tulee tulipalo, että paloautot pääsevät siitä myös. 

Osa on jopa saattanut erehtyä pitämään hyvin aurattua risteystä oivana paikkana pysäköinnille.

Tieliikennelain muutoksen jälkeen myös suojatiepysäköinnit tuottavat monelle edelleen haasteita, kun kaksisuuntaiselle tielle voi pysäköidä ajosuunnan vastaisesti. Se ei kuitenkaan oikeuta pysäköimään liian lähelle suojatietä. 

Oman lisänsä tähän on niin ikään tuonut lumi, joka on paikoin peittänyt suojatiet.

– Lakimuutoksen jälkeen suojatien kunnioitus on hävinnyt täysin. Kun lunta on enemmän, ihmiset lakkaavat huomaamasta suojatien merkit, vaikka suojatie ei ole hävinnyt minnekään. 

Millainen suojatiepysäköinti on kielletty? Katso haastattelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat