Tällaisen miljoonapotin HJK saa, vastustajiksi tarjolla Manchester Unitedin kaltaisia jättejä – Riihilahti tyrmää ajatuksen täydestä Olympiastadionista

Katso! HJK varmisti Malik Abubakarin huikealla maalilla paikan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa

HJK ansaitsee torstai-iltana saavutetusta Eurooppa-liigan lohkopaikasta 3,63 miljoonaa euroa.

Helsingin Jalkapalloklubi toisti vuoden 2014 saavutuksensa, kun se kampesi itsensä karsintojen kautta Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Torstai-iltana joukkue venyi 1–1-tasapeliin tanskalaista Silkeborgia vastaan, mikä tarkoitti otteluparin voittoa yhteismaalein 2–1.

Urheilullista menestystä seuraa myös taloudellinen palkinto. 3,63 miljoonaa euroa peruspottina Uefalta Euroopan kakkoskilpailun lohkopaikasta saava Klubi voi kerryttää palkintokassaansa vielä lisää. Voitosta kuittaa 630 000 euroa ja tasapelistäkin 210 000 euroa.

Eurooppa-liigan lohkovaiheesta pudotuspeleihin pääseminen toisi satojentuhansien bonuksen.

Ennen lohkovaihepaikan varmistumista Klubi sai runsaasti kuluja aiheuttavista karsintapeleistä 500 000 euroa, joten kokonaispotti on tässä vaiheessa yhteensä 4,13 miljoonaa euroa.

HJK on kertonut maksavansa saamistaan bruttokorvauksista pelaajille ja joukkueen taustahenkilöille noin 25 prosenttia kannustinbonuksena.

Jättiläisiä tyrkyllä

HJK voi saada Eurooppa-liigassa vastaansa Manchester Unitedin, Arsenalin ja AS Roman kaltaisia jättiläisiä arvontojen ykköskorista. Vaikka vieraille tulisi mikä tahansa näistä, lohkovaihepelejä ei aiota viedä Olympiastadionille.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti tyrmää ajatuksen Töölön jalkapallostadionin hylkäämisestä isojen lipputulojen perässä.

– Emme missään tapauksessa hylkäisi urheilullista ja henkistä kotikenttäämme Bolt Arenaa. Se olisi älyttömän tyhmä teko monella tapaa. Myöskään peruslippujen hintoihin ei ole, vastustajista riippumatta, luvassa merkittäviä korotuksia viime syksyn lohkovaiheeseen verrattuna. Meille lipputuloja paljon tärkeämpää on saada samanlainen tuki kuin vaikka upeassa Maribor-pelissä, ja niinpä kausikorttilaisten etuosto-oikeus pysyy myös lohkovaiheessa, Riihilahti totesi HJK:n tiedotteessa.

Eurooppa-liigan lohkovaiheen arvonta käynnistyy perjantaina kello 14. HJK on arvontojen neloskorissa, ja lohkovastustajiksi voi valikoitua seuraavat joukkueet:

Ykköskori: AS Roma, Manchester United, Arsenal, Lazio, Braga, Punainen tähti, Kiovan Dynamo, Olympiakos

Kakkoskori: Feyenoord, PSV, Rennes, Monaco, Real Sociedad, Qarabag, Malmö, Ludogorets

Kolmoskori: Tiraspol, Real Betis, Midtjylland, Ferencvaros, Union Berlin, Freiburg, Fenerbahce, Bodø/Glimt

Lue myös:

    Uusimmat