Tällaisen kuvan Tesoman henkirikoksen uhri lähetti ystävälleen hetki ennen tekoa – "Täällä taas"

0:36

Joulukuussa 2014 Tesomalla tapettu Petri Salonen, 40, kävi ennen kuolemaansa ostamassa tupakkaa lähikaupasta ja oluella kaupan naapurissa sijaitsevassa pubissa.

Petri Salonen poistui kotoaan 28. joulukuuta 2014 hieman ennen iltayhdeksään. Hän oli ilmoittanut siskolleen ja pojalleen menevänsä ostamaan tupakkaa.

Noin 15 minuuttia myöhemmin Salonen oli lähettänyt matkapuhelimestaan kuvan kävelytiestä naispuoliselle ystävälleen. Kuvaviestiin Salonen oli kirjoittanut "täällä taas".

Poliisin mukaan kyseinen kuva on todennäköisesti Tesoman valtatieltä Tohlopinkadun risteyksen kohdalta Tesoman vesitornille nousevan valaistu mäki. Kyseistä reittiä pitkin pääsee oikaisemaan Tesomajärvenkadun Siwalle, jonne Salonen oli matkalla.

Yksin liikkeellä ollut Salonen käy ostamassa tupakkaa Siwasta noin kello 21.30. Reissu on nopea, sillä hän viipyy kaupassa noin minuutin. Salonen jää myös kaupan valvontakameran kuviin.

Kauppareissulta Salonen ei jatka kuitenkaan suoraan kotiin, vaan hän käy Siwan naapurissa samassa rakennuksessa olevassa baarissa oluella.

Baarin pitäjän mukaan Salonen saapui ennen iltakymmentä. Baarissa Salonen tilasi oluen ja jäi juomaan sitä baaritiskille. Tiskillä Salonen näpytteli puhelintaan ja kävi välillä ulkona tupakalla. Baarin pitäjän mukaan Salonen poistui yksin noin kello 23:n aikaan hieman ennen sulkemisaikaa.

Poliisin mukaan Salosta ei näy Tesoman ostoskeskuksen valvontakameroissa, joten todennäköistä, että hän on käyttänyt kotimatkallaan samaa reittiä kuin mennessään.

Tämän jälkeen Salonen kohtaa miehen, joka puukottaa hänet hengiltä.

Lehdenjakaja löytää Salosen ruumiin varhain seuraavana aamuna Tesoman valtatien kävelytieltä.

Tesoman surmajutun käsittely alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella. 24-vuotiasta miestä syytetään taposta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja