Tällaisella järeällä aseella Sipoon murhaaja tulitti sokkona poliisia kohti – poliisin liivit vaurioituivat sirpaleista

Tällaisella järeällä aseella Sipoon murhaaja tulitti sokkona kohti poliisia 0:37
Teossa käytetiin itselataavaa Luvo LA-15 kivääriä. Asetta voisi kuvata järeäksi. Ase löytyi vereentyneenä kuolleen ampujan viereltä.

Sipoon murhaaja tulitti kohti poliisia, kun häntä oltiin ottamassa kiinni Helsingin Kaartinkaupungissa viime vuoden elokuussa.

Mies oli ampunut oven läpi rappukäytävässä olleita poliiseja kohti. Poliisit olivat saapuneet paikalle ottaakseen miehen kiinni tämän kotoa. Miehen epäiltiin surmanneen esimiehensä Sipoossa. 

Mies ampui ovensa läpi neljä laukausta, mutta yksikään poliisi ei haavoittunut luodeista. Loukkaantumisen riski oli kuitenkin läsnä: Luotien sirpaleet jättivät rapun takaseinään jälkiä, ja yhden poliisimiehen suojaliivit vaurioituivat ja niistä löytyi sirpale- tai lyijyjäämiä.

– Ehdottomasti oli, poliisi vastasi esitutkinnassa, kun häneltä kysyttiin, oliko tilanteessa muita henkilöitä välittömässä vaarassa.

Miehellä oli lukuisia aseita

Poliisi oli varautunut mahdolliseen vastarintaan. Miestä epäiltiin murhasta, ja hänen asunnossaan tiedettiin olevan useita laillisia aseita pistoolista puoliautomaattisiin kivääreihin eri kaliibereissa. Osaa aseista kuvailtiin järeiksi sotilasaseiksi.

Laukausten jälkeen poliisi meni sisälle asuntoon. Vuonna 1983 syntynyt mies kuoli asunnon keittiössä. Hän teki ilmeisesti aseella itsemurhan. Tilanne kesti poliisien arvioiden mukaan kahdesta neljään tuntia.

Kuulusteluissa eräs miehen tuntenut arvioi, että mies oli kylmäpäinen ja määrätietoinen tekemisissään.

– Uskoisin, että hän on laskelmoinut senkin asian niin, että jos hän kaikesta huolimatta jää poliisille kiinni tästä teosta, niin hän ei lähde vankilaan, vaan surmaa itsensä, hän arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat