Tällainen on yksi Joensuun kirkonpoltosta epäillyistä: Sai töitä säälistä, poseerasi kirkon edessä vain pari viikkoa sitten

Kiihtelysvaaran kirkkopalosta epäilty julkaisi kuvan, jossa hän poseeraa sittemmin palaneen kirkon edustalla 0:32

"Hiljaiseksi hissukaksi" kuvailtu Joensuun kirkonpoltosta epäilty mies julkaisi pari viikkoa ennen Kiihtelysvaaran kirkon paloa Facebookissa yöllä otetun selfien, jossa hän poseeraa kirkon edessä. 

Kuvan voi katsoa artikkelin yllä olevasta videosta.

Miestä vaaditaan tänään vangittavaksi Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. 29-vuotias kiihtelysvaaralainen mies on yksi neljästä henkilöstä, jotka poliisi otti kiinni aiemmin tällä viikolla törkeästä vahingonteosta epäiltynä.

Miehen tunteva kiihtelysvaaralainen yrittäjä kuvailee miestä ”hiljaiseksi reppahousuksi”. Yrittäjä kertoo tarjonneensa miehelle silloin tällöin satunnaisia apumiehen töitä.

–  Hän on sellainen hiljainen hissukka. Osittain säälistä otin hänet töihin, kun tunsin hänen isänsä, yrittäjä kertoo.

– Hän on tehnyt joitain apuhommia epäsäännöllisesti ja harvoin. Mitään sovittuja aikoja meillä ei ole ollut, eikä hän ole aina sovittuina aikoina paikalle saapunutkaan, hän jatkaa.

Isänmaahenkinen pelaaja

Kirkonpoltosta epäilty mies oli sosiaalisessa mediassa julkaisemiensa päivitysten perusteella isänmaahenkinen ja erityisen kiinnostunut videopeleistä. 

Vain pari viikkoa ennen Kiihtelysvaaran kirkon paloa mies julkaisi Facebookissa kuvan, jossa hän poseeraa kirkon edustalla yhdessä toisen miehen kanssa. Kuva on otettu yöllä tai muulloin pimeän aikaan.

Kuvassa näkyy selvästi kirkon kellotapuli, joka säilyi viimeviikkoisessa tulipalossa ehjänä. 

1700-luvulla rakennettu kirkkorakennus tuhoutui viime sunnuntaiyönä alkaneessa tulipalossa lähes täysin.

Poliisi epäilee palosta 29-vuotiaan kiihtelysvaaralaismiehen lisäksi myös kolmea muuta henkilöä. Poliisi otti henkilöt kiinni alkuviikosta, mutta tiedotti tänään vapauttavansa heidät.

Henkilöitä ei aiota vaatia vangittavaksi, vaan poliisi kertoo selvittelevänsä vielä henkilöiden osuutta tapahtumiin. 

Lue myös:

    Uusimmat