Tällainen oli rikosten 2010-luku: MTV:n Vinkkimiehet listasi 10 järkyttävintä rikosta

15:52
Tässä vuosikymmenen mieleenpainuvimmat rikostapaukset – katso MTV:n Vinkkimiesten listaus

2010-luvun rikoksia on vaikea laittaa järjestykseen. Vinkkimiehet eli MTV:n Uutisten rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen päättivät kuitenkin yrittää ja tekivät kymmenen listan rikostoimittajien näkökulmasta.

Perusteina vaikuttivat yhteiskunnallinen merkitys, poikkeuksellisuus ja myös se, että teko on painunut jollain tavalla kokeiden rikostoimittajien mieleen.

– Valinnanvaraa valitettavasti oli, Lehtinen sanoo.

Rikostoimittajien listan voi katsoa oheiselta videolta. Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen listalta löytyvät muun muassa Vilja Eerikan murha, Jari Aarnion huumevyyhti ja Imatran ampumistapaus. 

Listalta jäivät ulos muun muassa Hyvinkään ampuminen 2012, Vihdin poliisimurha 2016, Oulun kirvesmurhat 2015 ja edelleen selvittämättä oleva Hervannassa 2011 tapahtunut kiinalaisnaisen henkirikos.

Ulvilan murhan oikeudenkäynnit olisivat sinne oikeastaan kuuluneet, mutta ne päätettiin jättää listan ulkopuolelle, koska itse murha tapahtui jo 2006.

Vinkkimiehet on MTV.fi:ssä 2014 alkanut keskusteluohjelma, jota rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen nyt tekevät ajoittain Rikospaikan ollessa tauolla. Rikospaikka jatkuu 15. tammikuuta 2020.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja