Mainos

Tällä piparilla irtosi Suomen mestaruus

Helsingissä kruunattiin sunnuntaina kaikkien aikojen ensimmäinen Piparinleivonnan Suomen mestari. Kilpailun voitti helsinkiläinen Sakari Kannosto moottoripyöräilevällä joulupukillaan.

Myllyn Parhaan järjestämissä Suomen ensimmäisissä piparinleivonnan SM-kisoissa oli tehtävänä muotoilla, paistaa ja koristella valmistaikinasta mahdollisimman näyttävä piparkakku. Kilpailu käytiin 12 erässä 10.12.-11.12.2011 välisenä aikana, ja kussakin erässä oli neljä kisaajaa. Jokaisella kilpailijalla oli käytössään paketillinen valmista piparkakkutaikinaa sekä tuubillinen sokerikuorrutetta piparien koristelua varten. Käytettävissä oli valmiita piparimuotteja, mutta myös vapaalla kädellä sai muotoilla pipareita. Aikaa piparien muotoiluun, paistoon ja koristeluun oli yhteensä 35 minuuttia.

Tuomariston puheenjohtaja, kotitalousopettaja Arja Savelan mukaan kilpailu osoitti, että piparin leivontataito on yhä voimissaan.

- Kisan taso oli kova, jopa yllättävänkin kova. Kisatöissä oli paljon taiteellista näkemystä ja ideoita tuntui löytyvän runsaasti. Tuomaristolla oli joissakin erissä haasteena valita hyvien töiden joukosta erävoittaja, kommentoi Arja Savela kisatuomarointia.

Katso videolta tunnelmia viikonlopun kisoista!:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja