Talebanit pakenevat Isaf-joukkoja

Kyläpäälliköiden oli määrä hoitaaTalebanien valtaaman kaupungin turvallisuus brittijoukkojen vetäydyttyä sovitusti helmikuussa.

Kansainväliset Isaf-joukot ja Afganistanin armeija ovat käyneet kiivaita taisteluita Etelä-Afganistanissa. Joukot ovat noin kilometrin päässä Musa Qalan kaupungista, jota Taleban-taistelijat ovat pitäneet hallussaan helmikuusta saakka.

Suurhyökkäys talebanien häätämiseksi kaupungista aloitettiin perjantaina. Joukoilla on tukenaan hävittäjiä ja taisteluhelikoptereita.

Afganistanin puolustusministeriö kehuu, että vihollisen vastarinta on murtunut ja suuri määrä talebaneja on pakenemassa Helmandissa sijaitsevasta Musa Qalasta kohti Baghranin naapurimaakuntaa.

- Vihollinen on menettänyt taistelutahtonsa ja pakenee. Afgaaniarmeijan taistelutahto sen sijaan on korkealla ja se etenee koko ajan. Olemme jo kilometrin päässä Musa Qalasta, ylvästeltiin Afganistanin puolustusministeriön lausunnossa.

Isaf-joukkojen mukaan kaupungin lopulliseen valtaamiseen voi kuitenkin mennä vielä useita päiviä. Tähän mennessä taistelussa on kuollut kaksi Isafin sotilasta ja toistakymmentä talebania.

Talebanit ottivat kaupungin haltuunsa helmikuussa, kun brittijoukot vetäytyivät sieltä kyläpäälliköiden kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Kyläpäälliköt olivat luvanneet hoitaa kaupungin turvallisuuden itse, mutta talebanit ottivat kaupungin lähes heti itselleen.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat