Taleban kieltää kampaamoiden ja kauheushoitoloiden toiminnan

Afganistanin Taleban-hallinto jatkaa naisiin ja tyttöihin kohdistettuja rajoituksia ja sortoa kieltämällä kampaamoiden ja kauneushoitoloiden toiminnan, kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja yhdysvaltalainen Washington Post -lehti.

Taleban-hallinnon siveysministeriön edustaja kertoi BBC:lle, että yrityksille on annettu kuukausi aikaa totella sulkukäskyä. Kampaamot ja kauneushoitolat määrättiin suljettavaksi sunnuntaina.

Taleban on rajoittanut naisten ja tyttöjen oikeuksia sen jälkeen, kun se nousi valtaan toissa syksynä. 

Taleban on jo muun muassa kieltänyt naisia työskentelemästä valtaosassa työpaikoista sekä evännyt tytöiltä opiskelun alakoulun jälkeen. Naiset on myös määrätty pysymään kotona, ellei poistuminen ole välttämätöntä.

Hallinnon asetuksien mukaan pidemmillä matkoilla naisella tulee olla mukanaan miespuolinen perheenjäsen tai saattaja. Lisäksi naisilta on muun muassa kielletty pääsy puistoihin ja kuntosaleille.

Yhdysvaltain joukkojen poistuttua Afganistanista elokuussa 2021 Taleban nousi takaisin valtaan vain muutamassa kuukaudessa.

YK kertoi maaliskuussa, että Afganistanista on tullut Taleban-hallinnon alla kaikkein eniten naisten oikeuksia sortava valtio maailmassa.

"Jätimme kaiken taaksemme"– Latif Fayaz pakeni perheineen Afganistanista Talebanin noustua valtaan, näin kertoo vastaanotosta Suomessa 5:07
"Jätimme kaiken taaksemme" – Latif Fayaz pakeni perheineen Afganistanista Talebanin noustua valtaan

 

Lue myös:

    Uusimmat