Taksinkuljettaja Niina katosi kotoa aviomiehen lenkin aikana – pian sen jälkeen taksin paikannin ja puhelimet sulkeutuivat

4:24
Mikkelissä kadonnut taksinkuljettaja on löytynyt kuolleena – Taksiliitto, kuinka poikkeuksellinen katoamistapaus on?

Tiistaina kadonnut taksinkuljettaja löytyi tänään torstaina kuolleena Mikkelistä. Poliisi kiittää yleisöä vihjeistä.

Taksi on Nina's Erikoistaksipalvelut -yhtiön Mercedes-Benz tila-auto rekisteritunnuksella SNS–438.

Kuolleena löytynyttä Niina Syrjäläistä kutsuttiin Ninaksi. 

Auto kuljettajineen nähtiin viimeisen kerran Ristiinan keskustassa toissapäivänä kello 17.48. Ristiinan kirkonkylä sijaitsee noin parinkymmenen kilometrin päässä Mikkelin kaupungista.

Jäi yksin kotiin päivystämään

Taksiyrittäjä ja taksinkuljettajaNiina Syrjäläinen, 44, katosi kotoaan Ristiinan kirkonkylän keskustasta tiistaina kello 17.48. Perheenäiti oli kotikunnassaan taksin päivystysvuorossa, kun hänen puolisonsa Mikko Syrjäläinen lähti lenkille. Nina jäi yksin kotiin päivystämään.

Aviomies palasi lenkiltä runsaan tunnin kuluttua, ja vaimo oli sillä aikaa lähtenyt tilataksilla kotoa.

Aviomies kuvitteli vaimonsa saaneen työkeikan ja lähteneen töihin. Mies meni saunaan, ja yritti sen jälkeen soittaa vaimolleen.

Naisen oma puhelin oli kiinni ja samoin yrityksen päivystyspuhelin, joka ei ollut puolison mukaan koskaan aiemmin ollut kiinni 11-vuotisen työuran aikana.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Viimeinen sijainti osuu kodin lähelle

Aviomiehelle selvisi, että Nina ei ollut kuitannut taksikeskuksesta mitään työtehtävää itselleen. Mahdollinen tehtävä oli siis tullut suoraan päivystysnumeroon, mikä on täysin normaalia ja mitä tapahtuu usein maaseudulla.

Kaikki auton taksilaitteet olivat kytkeytyneet pois päältä pian Ninan lähdön jälkeen. Viimeinen taksikeskuksen saama sijainti osuu Ristiinan keskustaan.

– Taksilaitteissa on paikannus, mutta kun virrat katkaisee, myös paikannus loppuu. Erillistä paikanninta ei ole, johon tulisi jatkuva virta ja joka paikantaisi aina, Mikko Syrjäläinen kertoo MTV Uutisille.

Kotoa lähtiessään Nina oli ottanut mukaansa lompakon ja puhelimen. Kaikki muut naisen henkilökohtaiset tavarat ovat kotona. Tämän hetken tietojen mukaan tilejä tai kortteja ei ole käytetty.

Aviopari asuu kahdestaan, joten kukaan ei ollut kotona näkemässä, kun nainen lähti.

Hyvin erikoinen tapaus

Aviomiehen mukaan Nina on tavallinen rakastava yrittäjäperheen äiti, jolla ei ole terveydellisiä ongelmia.

– Tämä on todella outo mysteeri. Mitään puheita tai muitakaan viitteitä siitä, että hän olisi itse halunnut kadota tai lähteä, ei ole ollut, Mikko Syrjäläinen sanoo.

Aviomies huolestui vaimonsa katoamisesta niin paljon, että hän soitti poliisille tiistai-iltana kahdeksan aikaan, eli pari tuntia sen jälkeen, kun hän oli viimeksi nähnyt Ninan.

– Toinen taksikuski kertoi, ettei hänkään ollut saanut yhteyttä Ninaan. Vaimoni ei myöskään vastannut minun viestiini tai puheluihini. Oletettu kyyti oli kestänyt siinä vaiheessa jo niin kauan, että soitin poliisille, mies kertoo.

"Hukassahan hän on"

Tapauksen tutkinnanjohtaja Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille, että toistaiseksi kadonnutta Niiaa tai tämän käyttämää autoa ei ole nähty.

– Hukassahan hän on. Kovasti on tehty töitä yötä myöten, hän kuvailee tilannetta.

Yleisöltä on tullut paljon havaintoja, jotka voivat liittyä katoamiseen. Poliisi onkin tänään aamuvarhaisesta alkaen soitellut havaintoja lähettäneille ihmisille lisätietoja saadakseen.

Toiveissa on, että poliisi onnistuisi linkittämään havaintoja toisiinsa. Poliisi on erityisen kiinnostunut auton viimeisistä liikkeitä.

Aviomiehen mukaan kaikki perheen ystävät, tutut, sukulaiset ja muut mahdolliset majapaikat ja vaihtoehdot on seulottu niin läheisten kuin poliisin voimin.

– Yrityksellä on toimintaohje vaaratilanteita varten, ja epäilyttävissä tilanteissa Niina on aina toiminut ohjeistuksen mukaan. Nyt kuitenkaan mitään toimintaa esimerkiksi väkivallanuhan ilmaisemiseksi ei ole tullut ilmi.

Säätila vaikeuttaa etsintöjä

Poliisin tietoon ei ole tullut mitään, mikä viittaisi tapaukseen liittyvän rikosta.

Häkkinen kertoo etsintöjen olevan hankalat, sillä jo pelkästään Itä-Suomen alueella on paljon metsäteitä ja muita soppia, joihin suurikin auto voi jäädä piiloon pitkiksikin ajoiksi. Lisäksi etsintäalueena on periaatteessa koko Suomi.

– Ei ole poikkeuksellista, että auton saa katoamaan.

Etsintöjä hankaloittaa osaltaan tulossa olevat kovat pakkaset, jotka vaikeuttavat fyysisiä etsintöjä entisestään.

Kiitollinen avusta

Aviomies on kiitollinen siitä, miten poliisi on tarttunut asiaan.

Myös sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat jakaneet valtavasti taksinkuljettajan katoamisilmoitusta. Sitä on jaettu myös useisiin ammattiautoilijoiden ryhmiin.

Mikko Syrjäläistä lämmittää ihmisten tuki.

– Olen saanut valtavasti tsemppiviestejä ja ihmiset kertovat meidän olevan heidän ajatuksissaan. Se lämmittää ja auttaa jaksamaan. On pakko jaksaa, uskoa, toivoa ja tukea toisiamme, hän sanoo MTV Uutisille.

Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki havainnot autosta ja sen kuljettajasta hätänumeroon 112.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja