Taksikuskin kauhunhetket: Kyytiin nousi mies, joka yritti lyödä teräaseella – tilanne päättyi poliisin ampumaan laukaukseen, tapaus syyteharkintaan

Joensuussa syksyllä tapahtuneeksi epäilty taksiryöstö etenee syyteharkintaan, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan. Parikymppisen kontiolahtelaismiehen epäillään ryöstäneen taksikuskin teräaseella uhaten. Tilanne päättyi, kun poliisi ampui miestä ylävartaloon linja-autopysäkillä.

Tapahtumaketju sai alkunsa sunnuntaiyönä 2. syyskuuta 2018, kun poliisi sai hälytyksen taksiryöstöstä.

Poliisi kertoo seuranneensa hälytyksen tehnyttä taksia Joensuun Kajaanintiellä keskustan suuntaan, minkä jälkeen auto oli kääntynyt Kuopiontielle Kuopion suuntaan ja pysähtynyt linja-autopysäkille.

Pysäkillä taksista oli välittömästi paennut sen 31-vuotias kuljettaja. Naisen mukaan autossa olleella asiakkaalla oli teräase.

Poliisin mukaan asiakas nousi taksista ja käveli teräase kädessään kohti poliisia. Poliisin mukaan mies ei totellut käskytystä, ja tätä ammuttiin. Laukaus osui miehen ylävartaloon. Poliisin mukaan laukaus ammuttiin muutamien metrien etäisyydeltä.

Mies kiidätettiin tilanteen jälkeen sairaalaan. Poliisin mukaan miehelle aiheutui laukauksesta pysyvä vamma.

Epäillään uhkailleen myös toista teräaseella

Tapauksen esitutkinnan perusteella miehen uskotaan nousseen taksin kyytiin Kontiolahdesta, ja ryhtyneen uhkailemaan taksin kuljettajaa teräaseella välittömästi. Poliisin mukaan mies oli vaatinut kuljettajalta tämän puhelimia.

Poliisin mukaan mies oli käyttäytynyt taksimatkan aikana sekavasti ja yrittänyt myös lyödä kuljettajaa teräaseella. Kuljettaja oli kuitenkin torjunut lyönnit toisella kädellään, eikä hänelle aiheutunut tilanteesta fyysisiä vammoja. Poliisin mukaan kuljettaja oli kokenut tilanteen järkyttäväksi.

Poliisin mukaan rikoksista epäilty mies ei kuulusteluissa muistanut tapahtumista mitään yksityiskohtia. Häntä epäillään törkeästä ryöstöstä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä laittomasta uhkauksesta.

Rikosnimikkeistä viimeinen liittyy tilanteeseen ennen epäiltyä taksiryöstöä. Miehen uskotaan uhkailleen teräaseella toista henkilöä Kontiolahdella sijaitsevassa asunnossa.

Poliisia ei epäillä rikoksesta epäillyn ampumiseen liittyen.

Korjattu otsikkoa kello 10.44, syytteitä ei ole vielä nostettu, tapaus on edennyt syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat