Poliisi ampui uhkaavaa taksiryöstäjää ylävartaloon Joensuussa – poliisia ei epäillä rikoksesta

Poliisiylijohtaja: Kaikki poliisin aseenkäyttötilanteet ovat liikaa 1:21
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehtaminen kertoi yleisesti siitä, miten poliisin aseenkäyttötapaukset tutkitaan. Hänestä jokainen tällainen tilanne on liikaa.

Poliisia ei ole syytä epäillä rikoksesta Joensuussa viime syyskuussa tapahtuneessa taksiryöstäjän tapauksessa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä.

Poliisi ampui puukolla aseistautunutta taksin ryöstänyttä miestä ylävartaloon. Esiselvitys tehtiin sen päättämiseksi, onko asiasta syytä aloittaa esitutkinta.

– Selvitysten perusteella asiassa ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja, että esitutkinta olisi aloitettava. Asiassa ei ole syytä epäillä ampuma-asetta käyttäneen henkilön rikkoneen tai laiminlyöneen tilanteessa sovellettavia säännöksiä, tiedotteessa kerrotaan.

Aseistautunut mies ryösti taksin

Välikohtaus tapahtui viime syyskuun alussa, kun teräaseella aseistautunut mies ryösti taksin. Mies uhkaili naispuolista taksinkuljettajaa puukolla matkan aikana, jonka takia taksi teki ryöstöhälytyksen. Mies myös vei kuljettajan omaisuutta.

Miestä ammuttiin, kun tämä ei suostunut tottelemaan poliisin käskyä vaan lähestyi poliisia puukko kädessään.

Mies on 21-vuotias kontiolahtelainen. Häntä epäiltiin törkeästä ryöstöstä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat