Mainos

Taiteilijan persoonallinen koti

Tänään käymme kylässä taiteilija Maija Lohikosken ja hänen puolisonsa Heikin kotona Helsingissä. Maijan maalausten värit ovat näkyviä ja tuovat energiaa ja elämäniloa koko kodin sisutukseen. Inspiraatiota hän saa matkoiltaan pariskunnan suosikkikohteisiin Kreikkaan, Pariisiin, Egyptiin ja Intiaan. Matkoillaan hän tekee luonnokset ja kotona maalaa taulut. Paitsi inspiraatiota ja kuvia, matkatuliaisina maailmalta on tullut paljon kankaita ja varsinkin mattoja. Työhuoneen lattialla on värikäs berberimatto.

Jos alakerrassa nautitaan maalaamisesta ja työnteosta niin ylhäällä nautitaan arjesta. Elämää voi juhlistaa niin monilla hauskoilla asioilla, kun vaan pitää luukut avoimina hyville ideoille. Maija ja Heikki Lohikosken kotia juhlistaa pylväspari, jotka ovat siis vain silmäniloa, paperirullan holkit, jotka on maalattu valkoisiksi. Vuode on keskellä muuten avaraa tilaa kauniiden esineiden taiteen ja pylväiden seurassa. Hauska idea!

Ganes jumala on tuotu Intiasta ja tullissa sen kanssa jouduttiin pikku kiipeliin, mutta syynä ei ollutkaan tullimiesten tavalliset epäilyt mahdollisesti arvokkaan esineen poisviennistä vaan torut, kun jumala oli pakattu samaan laukkuun kenkien kera. Poni penkki on perheen viimeisin sisustushankinta ja se on kovin rakas myös perheen kissalle. Ponin alla on Juvin perinteinen pikkujakkara. Hauska pari perinteistä ja uutta.

Ruokapöytä on ikkunan äärellä. Moderniin pöytään on yhdistetty perinteiset talonpoikaistuolit. Tuolien tyynyt on teetetty Intiassa. Pöytä on uudistettu kauniilla lasilla, joka hienosti kätkee jo paljon nähneen pöydän käytön jäljet.

Ruokapöydästä voikin sitten mukavasti siirtyä lekottelemaan Le Corbusierin lepotuoliin ja laittaa kahvikupin Eileen Greyn lasipöydälle! Seinällä on Maija Lohikosken maalaamia tauluja. Reunassa purjehtivat egyptiläiset purjeveneet ja keskellä soi suomalainen tango!

Sohvanurkkaus on keittiön vieressä. Yrjö Kukkapuron Ateljee sohva on klassikko, samoin kuin Wassily tuoli.

Parveke on sävytetty sinisellä. Sänky on paikka kesäisille päiväunille tuulen huminassa. Ja sen tekstiilit ovat Intian tuliaisia.

Maija Lohikosken maalauksien näyttely 12-21.10.2007 klo 12-16 Taidetila, Johanneksentie 8, Helsinki

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.