Mainos

Taiteilija myy varastamiaan Instagram-kuvia törkyhintaan – kuvissa esiintyviltä vastaisku

Yhdysvaltalaistaiteilija Richard Princen kyseenalaisiin taideteoksiin tyttöryhmä on ilmoittanut, ettei aio haastaa taiteilijaa oikeuteen. Ryhmä on kuitenkin tehnyt taitelijan tempaukseen vastaiskun. Tapauksesta uutisoi Guardian.

Richard Prince esitteli viime vuoden syyskuussa New Yorkissa näyttelyn, joka koostui Instagramista napatuista valokuvista ja niiden kommenttiosioista. Taiteilija oli tulostanut kuvat isokokoisiksi taideteoksiksi.

Tässä kuussa Prince esitteli Friezen taidefestivaalilla uuden satsin Instagram-teoksiaan, joiden kuvat oli napattu pääasiassa SuicideGirls-ryhmän sivuilta. Ryhmään kuuluu muun muassa malleja ja burleskitaiteilijoita, joiden palveluun lataamat kuvat ovat pin up-henkisiä, mutta usein ronskilla asenteella varustettuja.

Näitä ”varastettuja” teoksiaan Prince on myynyt ainakin 90 000 dollarin kappalehintaan. Yksi kuvavarkauden kohteista oli DoeDeere, joka viestitti asiasta myös Instagramissa.

Richard Prince on ollut jo aiemminkin tunnettu siitä, että hän käyttää teoksissaan luvatta muiden kuvia, muuttaa niitä joko erittäin vähän – tai ei ollenkaan – ja myy sitten omina teoksinaan.

Vuonna 2008 valokuvaaja Patrick Cariou haastoi Princen oikeuteen tämän käytettyä luvatta hänen kuviaan. Prince oli tehnyt kuviin pieniä lisäyksiä, kuten läiskiä silmien ympärille ja sähkökitaran.

Vaikka Prince määrättiin aluksi tuhoamaan kuvat, voitti hän tapauksen vetoomuksen jälkeen. Oikeus katsoi katsoi lopulta, ettei Prince ollut rikkonut Carioun tekijänoikeuksia. Prince myi yhden näistä kiistellyistä teoksistaan peräti 2,5 miljoonalla dollarilla.

Missy Suicide-nimellä tunnettu SuicideGirlsin perustaja Selena Mooney on todennut, ettei aio haastaa Princeä oikeuteen.

Sen sijaan Mooney on kertonut SuicideGirlsin-nettisivuilla myyvänsä julisteita Princen varastamista kuvista 90 dollarilla miehen pyytämän 90 000 dollarin sijaan. Julisteista saadut tulot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.