Taistelu tosipelaajien sieluista: Onko uudella konsolilla enää väliä?

Mitä uuden sukupolven konsolit merkitsevät pelialalle Suomessa ja muualla maailmassa?

Toimitusjohtaja Jussi Laakkonen pelimarkkinointiyhtiö Applifieristä toteaa, että uudella Playstation 4:llä saadaan aikaiseksi entistä parempaa grafiikkaa, monimutkaisia pelimaailmoja ja uusia sosiaalisia ominaisuuksia.

Mutta miten uudelle konsolille löytyy elintilaa muiden pelilaitteiden keskeltä?

– Onko sillä enää väliä? Meillä on jo tabletit ja älypuhelimet, joiden myynti on kasvanut valtavaa tahtia jo parissa vuodessa, Laakkonen huomautti MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Hän toteaa, että pelikonsolit taistelevat kuitenkin tosipelaajien sieluista ja Playstationilla on edelleen hyvä brändi.

Pelikonsolien tulevaisuutta määrittää Laakkosen mukaan esimerkiksi se, miten hyvin uusia konsoleita pääsevät hyödyntämään pienet peliyhtiöt sekä miten niissä hyödynnetään digitaalista jakelua ja lisäostoilla rahoitettuja ilmaispelejä.

– Aikoinaan piratismissa pelit otettiin ilmaiseksi ja tosipelaajat maksoivat. Nyt ilmaispeleissä ollaan samalla viivalla.

"Suomeen tilaa kasvuyrityksille"

Peliyhtiö Electronic Artsin varatoimitusjohtaja Kristian Segerstålen mukaan nähtäväksi jää, miten nopeasti yhtiöt saavat kiinni uudesta teknologiasta.

– Mobiili- ja tabletpuolella suomalainen osaaminen on jo maailman huippua. Isoilla yrityksillä on nyt etulyöntiasema isojen pelien kanssa, mutta on jännittävää nähdä, miten nopeasti muut yhtiöt pystyvät kasvamaan uuteen teknologiasukupolveen, Segerståle kertoi puhelimitse MTV3:n Huomenta Suomessa.

Hänen mukaansa peliala kasvaa nyt ennätystahtia ja Suomeenkin tulisi luoda oikeanlaista ympäristöä kasvuyrityksille.

(MTV3)

Katso Jussi Laakkosen studiohaastattelut (Huomenta Suomi 21.2.2013)

Lue myös:

    Uusimmat