Taipalsaaren turvesuolla kytee yhä useita palopesäkkeitä – sammutustöihin varattu jatkuvasti sata henkilöä eikä helpotusta näy hetkeen

2:12

Taipalsaaren Suursuon turvetuotantoalueen sammutustöitä valmistaudutaan jatkamaan koko loppuviikon ajan, tiedottaa Etelä-Karjalan pelastuslaitos. Päivystävän palomestarin arvion mukaan akuutti sammutus jatkuu ainakin tähän yöhön asti.

Turvesuossa kytee yhä useita palopesäkkeitä, mutta savunmuodostus on pienentynyt alueella huomattavasti. Päivystävän palomestarin mukaan myös turvekentän välisillä metsäkaistaleilla kytee palopesäkkeitä, joita pitää sammuttaa.

Jo sammutetut palopesäkkeet syttyvät herkästi uudelleen.

Päivystävän palomestarin mukaan sammutustöissä ei ole enää keskiviikkona mukana yhtä paljon henkilökuntaa kuin palon kriittisemmässä vaiheessa. Paloa on tänään ollut sammuttamassa pelastuslaitoksen sekä Puolustusvoimien väkeä.

Työt jatkunevat viikonlopun yli

Helikoptereita ei voida enää käyttää sammutustöissä, sillä palopesäkkeet ovat pieniä ja syvällä turvesuossa.

Sammutustöihin ja niiden tukitoimintoihin on varattu noin sata henkilöä jatkuvasti paikan päälle perjantai-iltapäivään saakka. Viikonlopun ajan valmistaudutaan jatkamaan viidelläkymmenellä henkilöllä.

Pelastuslaitoksen johtokeskus Lappeenrannassa on toiminnassa ympäri vuorokauden loppuviikon ajan.

Taipalsaaren turvesuopalo syttyi maanantaina iltapäivällä. Paloa on sammutettu yhtäjaksoisesti jo yli kahden vuorokauden ajan. Paloalue on kokonaisuudessaan noin sata hehtaaria.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja