Taipalsaaren suuren turvesuopalon sammutus jatkuu ainakin huomiseen – sammutustöihin osallistunut jo lähes kolmesataa ihmistä

Taipalsaaren turvesuon sammutustyöt jatkuvat ainakin huomiseen asti, kertoo Etelä-Karjalan pelastuslaitos.

Voimakas tuuli on häirinnyt sammutustöitä levittäen savua ja nopeuttamalla tulen etenemistä. Palosta muodostuu edelleen jonkin verran savua. Palopaikan lähistöllä ei ole laajaa asutusta. Mikäli savu häiritsee, pelastuslaitos kehottaa ihmisiä siirtymään sisätiloihin ja sulkemaan ovet sekä ikkunat.

Sammutustöihin on tähän mennessä osallistunut lähes kolmesataa ihmistä. Paloa sammuttamassa on ollut väkeä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta, Puolustusvoimista, Rajavartiolaitoksesta ja Lappeenrannan Ilmailukerhosta. Paikalle on kutsuttu lisäksi sammutusyksiköitä Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitokselta arvioitiin, että tämän laajuisia maastopaloja syttyy Suomessa silloin tällöin, eivätkä ne ole kovin harvinaisia. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja