Taipale lähetyksessä: Naimattomat ja eronneet miehet pohjalla yhteiskunnassa

Lääkäri Ilkka Taipale murehti Studio55.fi-lähetyksessä Suomen perhekeskeistä politiikkaa.

− Suomi on ajanut perhepolitiikkaa systemaattisesti toisesta maailmansodasta lähtien, ja yksinäiset ovat jääneet jalkoihin asuntopolitiikassa, terveyspolitiikassa, ja monessa muussakin. Naimattomat ja eronneet miehet ovat olleet yleensä pohjalla yhteiskunnassa, Ilkka Taipale totesi ohjelmassa.

Taipale painotti, että todisteet yksinäisten miesten ongelmista ovat selkeästi näkyvissä.

− Se on dokumentoitu tarkkaan. Kuolleisuustilastoissa, alkoholitilastoissa, ja itsemurhatilastoissakin näkyy yksinäisten miesten suuri osuus.

Vain paras a-luokka kelpaa

Ilkka Taipale huomautti lähetyksessä, että työttömien yksinelävien miesten määrä on huomattavasti suurempi kuin työttömien isien määrä. Työttömyys ei kuitenkaan ole ongelman ydin vaan toimettomuus ja tarpeettomuus. Myös aputöiden poistumisella on ollut oma vaikutuksensa.

− Ei ole enää yksinkertaisia töitä toiskätisille tai b-miehille. Armeijakaan ei ota b-miehiä, saati lihavia, kohta mukaan. Ne ottavat vain hyvinvoivaa a-porukkaa.

Vastakkainasettelun aika on ohi

Taipale painotti lähetyksessä, että vastakkainasettelun aika on ohi. Suomessa tarvitaan suurta yhteiskunnallista yhteisymmärrystä.

− Ensi viikolla ilmestyy pommi, koska tänään lähetin Jutta Urpilaiselle ehdotuksen "köyhyyden puolittaminen Suomessa". Ja siellä on varsin paljon kamaa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Ilkka Taipale puhui suomalaisten miesten asemasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja