Taifuuni Noru iski Vietnamiin – sadattuhannet hakeutuneet suojiin

2:07
Taifuunin aiheuttamat tulvat jättivät alleen autoja Japanissa vuonna 2019.

Taifuuni Noru iski Vietnamin rannikolle varhain keskiviikkona paikallista aikaa, kertoo maan ilmatieteen laitos. Mukanaan taifuuni toi voimakkaita tuulia ja rankkasateita, joiden vuoksi sadattuhannet ihmiset hakeutuivat myrskysuojiin.

Vietnamin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Danangissa korkeat rakennukset tärisivät voimakkaissa tuulenpuuskissa, jotka kaatoivat puita ja repivät asuinrakennuksista kattoja maan keskiosassa. Lisäksi alueella raportoitiin laajoja sähkökatkoja.

Tuuli on ollut voimakkuudeltaan ennakoitua heikompaa, mutta rankkasateiden uskotaan jatkuvan pitkälle keskiviikkoon. Myrskyalueilla on varoitettu maanvyörymistä ja merkittävistä tulvista.

Valtionmedian mukaan Vietnamin puolustusministeriö on lähettänyt muun muassa sotilaita auttamaan pelastus- ja avustustöissä. Noin puolet maan lentokentistä on suljettu, samoin kouluja, kauppoja, hotelleja ja virastoja Vietnamin keskiosien provinsseissa.

Noru osui Filippiinien Luzonin saarelle viikonvaihteessa kaataen puita, katkoen sähkölinjoja ja aiheuttaen tulvia matalilla alueilla. Useita ihmisiä kuoli, minkä lisäksi viranomaiset ovat arvioineet, että satoa menetettiin noin 2,4 miljoonan Yhdysvaltain dollarin edestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja