Mainos

Tähtivieraana Wilma Schlizewski

Kummituksia, naulapäisiä ystäviä, selvänäkijä ja viisi karvatonta koiraa. Wilma Schlizewskin elämään mahtuu monta kummallista asiaa. Helmen astrologisessa tulkinnassa selviää, millaiset tähtikuviot ovat muokanneet tutun viisikymppisen elämää ja millaisessa asennossa tähdet ovat hänen yllään tänä keväänä.

Räväkkä toisinajattelija, rohkea uranvaihtaja ja nimenmuutoksistaankin tuttu Wilma Schlizewski täyttää toukokuussa pyöreitä vuosia. Kuusankoskella syntynyt Schlizewski on luonut uraa sekä televisiossa, radiossa että mainosalalla. Tätä nykyä kuuluisa mediakasvo pitää omaa tatuointiliikettä Helsingin keskustassa.

Schlizewski on syntynyt Sigmund Freudin, William Shakespearen ja Eva Peronin tapaan Härän merkeissä. Härkiä ovat myös Schlizewskin molemmat vanhemmat. Äidin puolelta Schlizewski uskoo saaneensa alttiuden uskoa kummallisiin sattumuksiin ja omituisiin tapahtumiin. Isä on skeptinen tiedemiestyyppi.

Julkisestikin ihaillun ja kauhistellun rohkeutensa Schlizewski uskoo olevan sisäsyntyistä.

– Kaikki aina sanovat, että kätken sisäistä epävarmuutta olemalla röyhkeä. Esimerkiksi lapsuudestani ei kuitenkaan löydy sen kummempaa traumaa tai dramatiikkaa. Olen kotoisin perusperheestä, jossa äiti ja isä olivat aina paikalla ja kaikki oli tavallista: meillä ei hakattu, juopoteltu eikä riehuttu. Sain myös ainoana lapsena aina, mitä halusin – hienot polkupyörät, hulavanteet ja kengurukepit, Schlizewski kertoo.

Astrologiaa ja kummituksia

Astrologiaa Wilma Schlizewski pitää kiinnostavana mutta itselleen vieraana alana. Erilaiset yliluonnolliset asiat, kuten poltergeist, ennustaminen ja selvänäkeminen, kiehtovat sitäkin enemmän. Schlizewski tunnustaa nähneensä jopa enneunia.

– Astrologia vaikuttaa siihen verrattuna liian seriöösiltä.

Erikoisin uutinen liittyy Schlizewskin uuteen perheenjäseneen: hänen isänsä isoisä, puolalainen puuseppä Josef, asuu heillä – kummituksena. Kummituksen henkilöllisyyden ratkaisi selvänäkijä, jonka luona Schlizewski käy kerran vuodessa.

Selvänäkijä on ennustanut Schlizewskille monta muutakin tärkeää asiaa, kuten milloin hän tapaa nykyisen aviomiehensä.

– Panin päivämäärän allakkaan ja tapasimme, kun läksin tuona päivänä ulos. Menimme siitä kahden viikon päästä naimisiin, ihan kuin selvänäkijäni tiesi. Kaikki sanovat, että saatoin vaikuttaa itse tapahtuneeseen, mutta oudosti se olisi vaikuttanut myös mieheeni. Hän oli kuitenkin se, joka kosi ja halusi elää minun kanssani lopun elämän.

Selvänäkijä on kertonut Schlizewskille myös kuolinhetken.

– On huono lähtökohta mennä selvänäkijälle, jos ei halua kuulla mitään. Tiedän, kuinka kauan elän, mihin kuolen, mikä on se paikka ja meininki ja keitä on läsnä. Saatte kuunnella näitä jorinoita vielä kauhean pitkään, Schlizewski vihjaa.

Onneksi on plastiikkakirurgeja!

Niin Wilma Schlizewski kuin hänen miehensäkin, rakennusyrittäjä ja hevoshieroja Robin, täyttävät tänä vuonna 50 vuotta. Yhteisiä satavuotisjuhlia he viettävät ystäviensä kanssa syksyllä ”lavatanssirätinöissä” siirtolapuutarhansa juhlatalolla. Kesällä ovat edessä Wilman omat viisikymppiset.

Ystävät aikovat hankkia Schlizewskille jotain todella ikimuistoista: maata Skotlannista.

– Taivaan tähtiä on ostettu lahjaksi kautta vuosikymmenten – kaikki tietävät jenkkityylin, että voi rekisteröidä tähden omalla tai ystävänsä nimellä – mutta naiset eivät halua tähtiä. Naiset haluavat jotain konkreetista. Jos ei tule timanttisormuksia, joista en pidä, minusta on järkevää, että nainen omistaa maata – esimerkiksi Skotlannista.

Kolmenkympin kriisin Schlizewski koki hyvin voimakkaasti ja hänelle tyypilliseen tapaan hyvissä ajoin ennen syntymäpäivää, 26-vuotiaana.

– En meinannut päästä sängystä ylös, kun olin niin ahdistunut, että näinkö tämä elämä nyt meni, eikö ole enää mitään edessä. Nelikymppisenä tuli seuraavan kerran samanlainen olo. Mietin, että on taloudellisesti mahdotonta lähteä enää koulun penkille ja hypätä sipulinkuorivärjääjäksi jonnekin kansakouluun. Ajattelin silloin, että lihotan itseni läskiksi ja käyn vain makaamaan sohvalle.

Iän karttuminen ei Schlizewskiä muuten hetkauta.

– Se, että katselee itseään joka aamu peilistä ja huomaa olevansa entistä ryppyisempi, ei ahdista. Onhan olemassa aivan loistavia plastiikkakirurgeja! Kun vain kaivaa kuvettaan, asiat on hoidettu.

”Alakulttuurigenressä olen tapettia”

Vahvatahtoinen Härkä on eläinradan toinen merkki. Ainakin ulkoisesti Wilma Schlizewski uskoo täyttävänsä Härän tunnusmerkit.

– Härkä on paksu, niin kuin minäkin olen. Lisäksi hän on tavaran ja rahan perään. Toisaalta olen kuullut, että kolmikymppisenä merkki vaihtuisi nousevaan merkkiin, joka on minulla neitsyt. Neitsyt on pedantti ja tarkka ihminen, ja olen toivonut, että saisin hieman sellaisia ominaisuuksia itselleni.

Helmen astrologin Merja Hirvisaaren mukaan Schlizewskin kartta on yhtä värikäs ja kiintoisa kuin persoona itsekin.

– Härkä ja nouseva Neitsyt ovat molemmat maamerkkejä, mutta Wilma on silti ehdottomasti tulielementti. Toisaalta nouseva Neitsyt tuo mukanaan mahdollisuuden toteuttaakin. On tärkeää tarttua vain niihin asioihin, joita oikeasti haluaa. Silloin hankkeen toteutumiseen on kaikki edellytykset niin kartan kuin persoonankin mukaan.

Hirvisaari kertoo, että Schlizewskin tulisella kartalla on monia isoja teemoja. Hän viittaa erityisesti haasteelliseen äitisuhteeseen.

– Siitä kertoo kartalla todella vahva Saturnus-kuu-yhdistelmä. Se suhde vaikuttaa Wilman persoonaan läpi koko elämän.

Erimielisyyttä kartan tulkinnassa aiheuttaa kohta, jossa astrologi ja tähti pohtivat herkkyyden ilmaisemista.

– Wilma on ollut pienestä asti vahva edelläkävijä, auttanut toisia ja vienyt lapsia pois päiväkodista, kun siellä on ollut huonoa ruokaa... Kartan mukaan hänen voimansa syntyy siitä, että hän ei halua näyttää herkkyyttään.

Schlizewski painottaa, että se, että näyttää hurjalta, ei ole merkki siitä, että haluaisi piilotella aitoa sisimpäänsä.

– Sitä paitsi siinä alakulttuurigenressä, jossa minä kuljen, olen ihan tapettia. Minulla ei ole tatuoitu naama, eikä nauloja päässä, niin kuin frendeilläni on.

Unelmana puusepän ammatti

Härkä on käytännöllinen luonne. Hän tahtoo nähdä aineellisia tuloksia ponnisteluistaan. Härän villeimmät unelmat liittyvät yleensä rahaan, hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Wilma Schlizewskin suuri haave liittyy työhön.

– Haluan ryhtyä puusepäksi ja tehdä tuoleja, joita en koskaan myy kenellekään. Niissä eivät saa ihmiset edes istua. Se on tällä hetkellä vain siitä kiinni, että ei hillo riitä.

Merja Hirvisaari toteaa, että Schlizewski on oppinut kartan mukaan planeettojen antamat läksyt kiitettävästi.

– Hän on persoonana rankan koulun jälkeen valmis tekemään, mihin hänellä on kaikkein eniten mahdollisuuksia. Sen takia on hurjan mielenkiintoista nähdä, mikä on hänen seuraava askeleensa, on se sitten puusepäksi ryhtyminen tai jotain muuta. Wilman on vielä opittava rakkaudessa luopuminen ja se, että ei pitäisi läheisistään liian tiukasti kiinni.

Schlizewski muistuttaa Hirvisaarta tämän omasta tulkinnasta.

– Astrologi tässä juuri aika näppärästi sanoi, että rakastun tulisesti yhdellä silmäyksellä ja kyllästyn toisella...

Eroon vääristä ihmissuhteista

Ensi vuosi on Härille isojen päätösten aikaa. Silloin punnitaan Merja Hirvisaaren mukaan erityisesti arvomaailma.

– Ainoa tapa selviytyä voittajaksi on rehellisyyden tie. Nyt ei siis kannata päästellä valkoisia valheita.

Kuluva kevät tulee olemaan aaltoliikettä.

– Vielä vähän aikaa Härkä huijaa itseään uskomaan, että kaikki on hyvin näin ja menee omalla painollaan eteenpäin. Toisaalta Härälle voi tulla sellainen tunne, että pitäisi äkkiä tehdä jotain. Koko huhtikuu olisi kuitenkin turvallisempaa vielä kelluskella.

Heiluriliike jatkuu Hirvisaaren mukaan kevään edetessä.

– Härälle tulee toukokuussa kova menemisen halu. Vaikka Härkä ei ole kovin innokas satunnaisiin suhteisiin, jopa sellaista on ilmassa. Ei kannata kuitenkaan odottaa kevätromanssista ikuista.

Kesän koittaessa Härkä ei enää jaksa vastustaa vääjäämätöntä – ja sitten alkaa tapahtua.

– Silloin on tulossa matkoja, muutoksia ja työpaikan vaihdoksia. Toivottavasti Härkä ottaa kuitenkin rauhallisesti vielä pari kevätkuukautta ja harkitsee tekemisensä tarkkaan. Muuten voi tulla niin sanotusti pää vetävän käteen.

Wilma Schlizewski neuvoo rehellisyyden nimissä itse kutakin luopumaan valheellisista ja yhdentekevistä ihmissuhteista; sellaisista, jotka eivät perustu aitoon kanssakäymiseen ja ”haukkaavat hapen huoneesta”.

– Elämä on liian lyhyt sellaisiin, Schlizewski painottaa.

Teksti ja kuvat: Kati Hyttinen

Kuuntele Wilman haastattelu! Osa1 ja Osa 2

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.