Mainos

Tähtivieraana Kaija Koo

Älykäs ja herkkä neitsyt on eläinradan kriitikko ja näkijä. Hän vaikuttaa mieluummin taustalla kuin parrasvaloissa, mutta poikkeus vahvistaa säännön: laulaja Kaija Koo, 44, säteilee estradilla. Lokakuussa julkaistava uusi levy katkaisee kolmen vuoden albumi-hiljaisuuden. Kaija uskoo, että alkamassa on muutenkin uusi ajanjakso hänen elämässään.

Suomalaisten rakastama laulaja ja tulkitsija Kaija Koo on lehtien seurapiiripalstojen vakiokasvo. Jo 17-vuotiaana Steel Cityn riveissä uransa aloittanut laulaja on yksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista.

Ensimmäisen sooloalbuminsa Kaija julkaisi vuonna 1986. Seuraava, Markku Impiön kanssa vuonna 1993 tehty Tuulten viemää, oli läpimurto. Levyä myytiin oli yli 175 000 kappaletta. Se on edelleen Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin albumi. Yhteensä Kaija Koon levyjä on myyty noin puoli miljoonaa kappaletta.

Teininä lavalla, aikuisena kotona

Kaija Koo täyttää tänä syksynä tasavuosia. 45-vuotisjuhla herättää haikeutta mutta ei huolta.

-Henkisesti elän samanlaista olotilaa kuin nuorempana. Käyn keikoilla, saan riekkua lavalla ja minulla on edelleen ”nastaa”. Ei tunnu ollenkaan siltä, että olisin urautunut tai että en tykkäisi mennä töihin. Olen sillä tavalla etuoikeutettu, että saan leikkiä teiniä lavalla ja tehdä kaikkea kivaa. Toisaalta voin olla kotona aikuinen.

Kaija uskoo, että 45-vuotispäivä on hänen elämässään jonkinlainen käännekohta. Helmen astrologin Merja Hirvisaaren mukaan elämänmuutos on jo alkanut. Ehkä siihen liittyvät myös uudenlaiset ammatilliset haasteet. Kaija toteutti vähän aikaa sitten pitkäaikaisen unelmansa kuvittajana. Hänen suunnittelemansa lastenastiasto Vekara vie pienet ruokailijat satumatkalle Kuuhun.

Päiväkirja on fanien tiedotuskanava

Media on seurannut Kaija Koon elämää hänen uransa alusta asti. Kaija on halunnut pitää julkisuuden aisoissa, siinä aina kuitenkaan onnistumatta. Helmen haastattelussa artisti sanoo jämäkästi, mistä asioista hän suostuu puhumaan ja mitkä asiat kuuluvat vain hänelle itselleen tai hänen läheisilleen.

Isoilta otsikoilta Kaija ei ole viime aikoinakaan välttynyt. Kesällä kansa seurasi lehtien välityksellä hänen 16-vuotiaan poikansa selviämistä liikenneonnettomuudesta. Tunnollinen äiti on kirjoittanut tilanteesta myös fanisivujensa päiväkirjaan.

Kaija painottaa, että hän ei ole tehnyt sitä itsensä vaan kuuntelijoidensa vuoksi.

-Minulla on paljon faneja, jotka käyvät aktiivisesti keikoilla ja ovat eläneet minun kanssani monta vuotta, jopa nähneet meidän poikamme. Tiedän, että ihmiset ovat huolissaan. Päiväkirja on ollut informaatiokanava heille.

Tutkimusmatkalle tähtikartan ääreen

Horoskoopit eivät saa Kaija Koota syttymään, mutta hän on saapunut Helmen tähtivieraaksi uteliain mielin.

-Minä en jaksa ravintolakeskusteluita, joissa käydään läpi, mikä kukakin on horoskoopiltaan. Yksi keskustelu minua huvitti erityisesti. Oltiin ravintolassa tuttujen kanssa. Puhuttiin siitä, miten joku oli käynyt selvänäkijällä ja astrologilla – ja joku oli käynyt jossain ihmeen energiahoidossakin. Sitten yksi ilmoitti olevansa uskossa. Ihmiset säikähtivät sitä kaikista eniten; se herätti eniten aggressioita ja keskustelua. Luulisi, että esimerkiksi selvänäkijällä käyminen olisi pelottavampi asia!

Kaija toteaa, että ei ole itse tutustunut astrologiaan syvällisesti, mutta on huomannut, että siinä on jotain perääkin: jos hän tapaa esimerkiksi toisen horoskooppi-neitsyen, heiltä löytyy samankaltaisia piirteitä.

-Olen lisäksi utelias ihminen ja tutkin asioita. Tämä on minulle eräänlainen tutkimusmatka.

Kartalta paljastuu leija

Kaija Koo ja Merja Hirvisaari viihtyvät Kaijan tähtikartan ääressä pitkän tovin. Tulkinnan jälkeen Kaija ihastelee, että tulkinta menee aika nappiin.

-Tunnen itseni nähtävästi aika hyvin. Se on mielenkiintoista, että tähtikartasta voi lukea ihmistä noin tarkasti.

Hirvisaari kertoo, että ensihavainto kartasta on helppo tehdä: se on varsin symmetrinen ja muodostaa kauniin leijakuvion.

-Leija on perinteinen sielunkumppanuuden kuvio. Se kannattaa, leijuttaa, ihmisen vaikeidenkin tilanteiden läpi ja auttaa häntä henkilökohtaisessa elämässä.

Neitsyt ei ole helppo kumppani

Neitsyen tiedetään olevan haasteellinen kumppani. Merja Hirvisaari toteaa, että haasteellisuus johtuu neitsyen älykkyydestä, kriittisyydestä, analyyttisyydestä ja nopeudesta.

-Neitsyt laatii toimintasuunnitelman jo paljon ennen kuin muut edes ajattelevat, että jotain pitäisi tehdä. Neitsyt joutuu aina odottamaan muita, ja sehän ärsyttää häntä.

Kaija Koon kartalla haasteita luo myös heti analyysin alussa paljastuva leija. Se on niin harmoninen kuvio, että on vaikea löytää ihmistä, joka ei rikkoisi sen tasapainoa.

Eli sinkkuvuodet ovat edessä – ja pitkät, nauraa Kaija.

-Myönnän olevani haasteellinen kumppani ja uskon että minun on hyvin vaikea löytää aviomiesehdokasta. Olen jopa ajatellut niin, että en tee asialle mitään, koska tiedän, että se on hankalaa. Olen valmis myös elämään yksin.

Hirvisaari ehdottaa, että hän voisi astrologina auttaa sulhaskandidaatteja kirjoittamalla heille pienen informaatiokortin ihastuksensa kohteesta. Ehdokkaiden tulvalta nimittäin ei voi hänen mukaansa välttyä.

-Kaijalla on Venus skorpionissa. Se tekee naisesta naisellisen ja viehättävän. Universumi on tehnyt hänestä suorastaan puoleensa vetävän hunajapurkin! Kaija on myös nouseva rapu, eli hän edellyttää tulevansa hyväksytyksi tasan sellaisena kuin hän on. Kenenkään ei siis kannata kuvitella kesyttävänsä Kaijaa tai muuttavansa häntä johonkin muottiin. Mutta kun ihailee ja rakastaa Kaijaa itsenään, taivaat aukeavat.

Kaija myöntelee.

-Jälleen allekirjoitan, eli olen hyvin kapinallinen, jos huomaan että pannaan kapuloita rattaisiin. En siedä sitä, että minun elämääni estetään tai minussa roikutaan.

”Kaija Koolla ei ole näkijän kykyjä!”

Neitsyellä sanotaan olevan herkät vaistot. Hän saa selville enemmän kuin monet yhteensä, myös telepaattisesti ja enneunissaan. Neitsyeltä on siis vaikea salata mitään. Toisaalta analyyttisena ja järkeensä nojaavana ihmisenä hän saattaa kieltää tämän ominaisuuden itsessään.

Kaija Koo ei tunnusta näkevänsä enneunia mutta tunnistaa herkkäaistisuutensa.

-En siis tee nyt itsestäni näkijää. Huom!, otsikossa ei saa lukea, että ”Kaijalla on näkijän kykyjä!” Olen kuitenkin hyvin herkkä näkemään, onko ihminen esimerkiksi epäluotettava ja valehteleeko hän. En osaa selittää, miksi näen kaiken. Minulla vain ovat jonkinlaiset antennit päässä.

Aina herkkäaistisuus ei ole vain hyvästä.

-Se on hirveän kiduttavaakin, kun seurassa näen ja aistin taustalla olevia asioita pienistä eleistä ja sanoista. Muista voi olla ärsyttävää, jos asioihin puuttuu. Minun pitää opetella se, että annan asioiden olla, vaikka näkisin mitä.

Tärkeintä on sanoma

Neitsyt on luonnostaan melko vaatimaton ja ujokin. Hän vaikuttaa mieluummin taustalla kuin parrasvaloissa. Lahjakkuutensa ja sinnikkyytensä ansiosta hän kuitenkin usein menestyy työssään.

Kaija Koolla on tapa tulkita musiikkia ihokarvat nostattavalla ja vaikuttavalla tavalla. Se voi liittyä hänen vahvaan sisäiseen intuitioonsa ja tehtäväänsä ”sanomien välittäjänä”.

-Kaija tuli aikoinaan suureksi tähdeksi laululla Kuka keksi rakkauden. Kartta kertoo, että hän saattoi kertoa sen itse, nauraa Merja Hirvisaari.

Karmallinen osa Kaijan karttaa, ”noususolmu”, ilmentää mystisen ajatuksen siitä, mitä varten ihminen on saapunut maailmaan. Hirvisaaren mukaan Kaijassa on sisäinen ymmärrys elämän syville asioille, syntymän ja kuoleman salaisuuksille. Sen vastakappaleena on puolestaan huone, jossa ajatellaan, että sielun viisaus pitäisi jakaa toisille.

-Kaijalla on itseilmaisun ja esiintymisen huone leijonassa, joka on esille haluava artisti. Kaija ilmentää karttaansa loistavalla tavalla.

Kaija itse on iloinen, että asia tulee ilmi hänen kartastaan. Hänelle laulamisessa tärkeintä on ollut alusta asti mahdollisuus päästä kertomaan hänelle merkityksellisiä asioita ja viestejä, ei esillä olo.

-Olen aina yrittänyt selittää sitä, että päätarkoitukseni ei ole vain päästä lavalle. Sen sijaan tunne siitä, että minulla on tehtävä ja että haluan kertoa asioista, on ollut hyvin voimakas. Se on saanut niin sanotusti ujon neitsyen nousemaan lavalle. Ihan niin kuin näyttelijällä on rooli, minulla on asia, jota esitän. Siksi voin olla vahva lavalla: en esitä itseäni vaan asiaa.

Alkamassa on uusi ajanjakso

Kaija Koon tulevaisuuteen kuuluu synttäreitä, keikkoja ja uuden levyn odotusta. Uran kymmenes albumi on ensimmäinen kolmeen vuoteen.

Kaija odottaa levyn julkaisua ja syksyä jännittyneenä.

-Tämä on minulle jonkinlainen merkkipaalu. Koen hyvin voimakkaasti, että alkamassa on jokin aivan uusi jakso elämässäni ja tapahtumassa on jotain todella suurta. En tiedä vielä, mihin se johtaa, mutta tämä on ensiaskel siihen. Se liittyy musiikkiin ja varmasti myös henkiseen matkaani. Merja Hirvisaari puhui leijasta, joka kantaa matkaani. Minulla on hyvin vahva olo, että vaikka mitä tapahtuisi, jokin kannattaa minua.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.