Tähtien kärsimystarinat – näin hullut fanit vainoavat ja uhkailevat

Kuuluisuus voi aiheuttaa ikäviä lieveilmiöitä. Yksi niistä on maailmankuuluille julkisuudenhenkilöille tutut stalkkerit eli ahdistelijat.

Näyttelijä Angelina Jolie joutui hyökkäyksen kohteeksi vuonna 2010. Jolie oli Salt-elokuvansa ensi-illassa Moskovassa, kun naisahdistelija hyökkäsi hänen kimppuunsa. Tähti sai kuitenkin irrotettua itsensä innokkaan fanin otteista.

Gwyneth Paltrow joutui pizzankuljettaja Dante Michael Soiun ahdistelemaksi vuonna 2000. Soiu lähetti naiselle useita kirjeitä päivässä, pornoa sisältäviä paketteja, kukkia, karkkia ja suklaata. Hän myös ilmestyi tähden vanhempien talolle useita kertoja. Soiu todettiin mielisairaaksi, ja hänet passitettiin tarkasti vartioituun psykiatriseen sairaalaan.

Mustasukkainen ihailija

Näyttelijä Catherine Zeta Jones joutui 32-vuotiaan Dawnette Knightin uhriksi, kun Knight alkoi uhkailla näyttelijätärtä tappamisella. Knight kertoi kirjeessä, kuinka hän leikkaisi Zeta Jonesin pieniksi palasiksi ja syöttäisi hänet koirille. Uhkailijalla oli myös tarkka käsitys Zeta Jonesin talon pohjapiirustuksesta, ja hän tiesi perheen lastenhoitajan nimen.

Käyttäytymisen motiivi oli Knightin ihastus Zeta Jonesin mieheen, Michael Douglasiin. Knight halusi päästä vaimosta eroon. Zeta Jones kärsi tapauksen myötä henkisestä loppuun palamisesta, ja Knight passitettiin kolmeksi vuodeksi vankilaan.

Jättäkää Britney rauhaan

Yksi tunnetuista tosifaneista on Britney Spearsin ihailija, 23-vuotias Chris Crocker. Mies ei ole suinkaan ahdistellut Britneya, vaan hän on tullut tunnetuksi Britneyn puolestapuhujana. Crocker julkaisi vuonna 2007 internetissä poptähteä puolustavan videon. Hän itki ja aneli ihmisiä jättämään naistähden rauhaan toistamalla lausetta "Leave Britney alone!". Tänä päivänä Crocker on tunnettu interentjulkkis ja homojen puolestapuhuja.

Näyttelijä Richard Geren stalkkeri oli 51-vuotias neljän lapsen äiti, Ursula Reichert-Habbishaw. Hän soitteli, faksaili ja lähetti sähköpostia Gerelle yhteensä noin 1 000 kertaa. Hänen kerrotaan halunneen jakaa elämänsä Geren kanssa. Nainen välttyi vankilalta lähtemällä heti oikeudenkäynnin jälkeen takaisin kotimaahansa Saksaan.

Näyttelijä Halle Berry joutui 40-vuotiaan Greg Broussardin ahdistelemaksi. Miehen mukaan Jumala oli kertonut, että hänen tulisi mennä naimisiin näyttelijättären kanssa. Broussard lähetti naiselle kihlasormuksen ja epäasiallisia lahjoja. Berry hankki miehelle lähestymiskiellon.

Surullinen ahdistelutapaus

John Lennonin ahdistelija, Mark David Champan on luultavasti yksi maailman tunnetuimmista stalkkereista. Hän oli saanut aikaisemmin John Lennonilta nimikirjoituksen, mutta lähti sen jälkeen vaanimaan Lennonia tämän kotiovelle. Kun Lennon palasi vaimonsa Yoko Onon kanssa kotiinsa samana iltana, mies oli odottamassa ja ampui Lennonin kuoliaaksi.

Pamela Andersonin ahdistelija oli 29-vuotias William Peter Stansfield. Stansfield ilmaantui muun muassa Pamela Andersonin poikien koululle, kävi samoissa kaupoissa joissa nainen liikkui ja pyöri hänen asuinalueellaan.

Mies kertoi, että hän yritti saada Pamela Andersonin näyttelemään käsikirjoittamassaan elokuvassa. Stansfield sai kolmen vuoden lähestymiskiellon.

Justin jaksaa vielä nauttia faneistaan

Nuori kanadalaislaulaja Justin Bieber on saanut osansa innokkaista faneista. Hänen keikkansa jouduttiin jopa perumaan liian innokkaan fanilauman vuoksi. Vuonna 2010 5 000 hysteeristä fania rynni konserttipaikalle Sydneyssä. Pari pikkufania joutui kuitenkin puserruksiin, eivätkä järjestäjät voineet riskeerata useampia loukkaantumisia.

Justin Bieber itse on todennut, että naisfanit – ja etenkään nakuilevat naisfanit – eivät nuorta miestä häiritse.

Nakuilu on tuttu juttu urheilufanien keskuudessa. Keväällä 2011 nuori nainen näytti rintavarustuksensa NHL:n jääkiekko-ottelussa. Naisen tarkoitus oli häiritä rangaistusaitiossa ollutta vastustajajoukkueen pelaajaa.

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Getty Images

Lähteet: Wikipedia, Now Public, Pop Crunch, Why, Fame, Mirror, MTV

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja