Mainos

Tahkolle valmistui maailman suurin jääkaruselli – näin valtava urakka eteni: "Sisukkuuden projekti"

1:51
Katso videolta, kuinka massiivinen jääkaruselli rakennettiin. Kuvannut: Janne Käpyölehto ja Jani Sormunen.

Tahkolle valmistui tällä viikolla maailman suurin jääkaruselli. Karuselli on halkaisijaltaan 184 metriä ja pystyy kantamaan teoriassa jopa 23 000 henkilön painon.

Maailman suurimman jääkarusellin takana ovat Janne Käpylehto, Ville Haapasalo ja Ismo Apell. Kolmikko rakensi jääkarusellia tukijoukkoineen ja yhteistyökumppaneineen kaikkiaan viisi päivää. Historiallisen suuri karuselli on halkaisijaltaan 184 metriä.

– Tässä oli mukana paljon innostuneita ihmisiä ja yhteistyökumppaneita. Lämpimät kiitokset kaikille, Käpylehto sanoo.

Samalla rikkoontui paksuimman jääkarusellin ennätys. Jään paksuus on 95 cm eli karusellin massa on 23 000 tonnia. Karusellin teoreettinen kantokyky on 23 000 henkilöä.

Edellisen ennätyksen teki Chuck Zwilling Yhdysvalloissa Minnesotassa. Kyseinen jääkaruselli oli halkaisijaltaan 154,8 metriä.

Tahkon jääkarusellin rakentaminen ei onnistunut täysin ongelmitta. Vaikka karuselli saatiin jo pääsiäisviikonloppuna liikkeelle, ei se pyörähtänyt ympäri kokonaan. Torstaina rankat lisätyöt palkittiin kokonaisella pyörähdyksellä ja sen myötä Maailman jääkaruselliliiton hyväksymällä ennätyksellä.

– Tehtiin paljon enemmän töitä kuin alunperin oli tarkoitus. Tämä oli sisukkuuden projekti, että saatiin kokonainen pyörähdys, Käpylehto toteaa.

Lämpimien säiden vuoksi karuselli sulaa nopeasti pois.

Kansainvälinen villitys alkoi, kun Käpylehto rakensi ensimmäisen jääkarusellin Lohjalle tammikuussa 2017. Tähän mennessä hän on tehnyt noin 50 jääkarusellia.

8:02
Viime vuonna maailman suurin jääkaruselli löytyi Lohjalta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja