Mainos

Tähdetkin hämmentyvät Halla-ahosta

Mielipiteitä jakava Jussi Halla-aho suostui Helmen tähtikartta-analyysiin, vaikka ei itse erityisemmin astrologiaa arvostakaan. Hiljainen ja ujon oloinen mies provosoi sarkastisilla kirjoituksillaan monet ihmiset raivon partaalle, kun toiset kunnioittavat häntä sananvapauden esitaistelijana. Astrologisen analyysin perusteella jumalatkaan eivät tiedä miten suhtautua tähän mieheen, joka juuri sai sakot uskonrauhan rikkomisesta.

Jussi Halla-aho on aurinkomerkiltään Härkä, joka tunnetaan itsepäisenä, mutta vakaana maamerkkinä, jonka persoonan kantavia voimia on turvallisuushakuisuus. Härkä on sensuelli merkki, joka osaa nauttia elämästä kaikilla aisteillaan, mutta ajaa läheisensä joskus raivon partaalle jääräpäisyydellään. Kun Härkä on tiensä valinnut, suuntaa ei helposti käännetä. Paradoksaalisesti Halla-ahon nousevana merkkinä on Vaaka, jolle päätöksen teko voi toisinaan olla todella vaikeaa.

Kauneudentajua ja harmonian kaipausta

Sekä Härän että Vaa'an hallitseva merkki on rakkauden ja kauneuden planeetta Venus, eikä kaksinkertaiselle Venus-tyypille löydy osuvampaa ilmaisua kuin esteetikko - ja sellainen Halla-aho myöntääkin olevansa. Venuksen ja Jupiterin keskinäinen kolmio tuo mukanaan myös hyvän arvostelukyvyn ja vahvan moraalin.

Harmoniaa hakeva mieli ei kuitenkaan yksin riitä kuvaamaan tätä miestä, jonka kylmän viileät blogikirjoitukset ovat ajoittain saaneet koko maan sekaisin ja miehen itsensä kaupunginvaltuutetuksi komealla äänimäärällä - mutta myös tuomiolle oikeuteen asti.

Kartan ytimessä onkin kolmen vaativan planeetan, Pluton, Marsin ja Saturnuksen muodostama kultainen kolmio. Se on suuren menestyksen kuvio, ja heijastuu tässä planeettayhdistelmässä ennen kaikkea valtaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Jussi Halla-ahon kartta kertoo, että mies on allerginen vallan väärinkäytölle ja voi uhrata kaiken energiansa virheellisinä pitämiensä rakenteiden kaatamiseen. "Olet mahtava liittolainen ja vaarallinen vihollinen." sanoo astrologinen tulkintaohjelma - ja yrittää neuvoa diplomatian käyttöä.

Merkittävä huomio on myös kartan karmallisen pisteen, nousu- ja laskusolmun, tarkat kulmat Venukseen. Sen uskotaan merkitsevän sitä, että henkilön valinnoilla ja arvoilla voi olla vaikutusta jopa ajan henkeen.

Impulsiivisuutta ja suoria sanoja

Vastakkainasettelu ei Halla-ahon kartassa - eikä persoonassa - lopu tähän. Samalla kun Venus yrittää tehdä kaikkensa antaakseen hänelle kyvyn ymmärtää ja kuunnella toisia ihmisiä ja nauttia elämän kauneudesta kaikilla aisteillaan, ovat muut taivaankappaleet innoissaan jakamassa hänelle aseita valtataisteluun ja rohkeutta taistella tuulimyllyjäkin vastaan.

Kartalla on toinenkin tasakylkinen kolmio, jonka kärkinä ovat Jupiterin ja Neptunuksen luoma yhteenliittymä, Venus sekä MC eli keskitaivas, joka tähtikartalla symboloi ihmisen saavutuksia. Tämä kuvio tuo Halla-ahoon vahvan idealismin ja riippumattomuuden tarpeen, mutta myös rohkeuden toimia omien arvojen pohjalta. Yhdessä kolmiot rakentavat kartan keskelle selkeän, kuusisakaraisen tähden. Tämän miehen on pakko ottaa elämässä aivan omat suuntimansa.

Kanssakulkijoilleen Halla-aho ei ole maailman helpoin matkakumppani. Viestinnän planeetta Merkurius sijaitsee Halla-ahon kartalla impulsiivisessa Oinaassa ja tekee vielä neliön sodan jumala Marsin planeettaan. Tämä tuo astrologisen tulkinnan mukaan hänelle terävän älyn, mutta vielä terävämmän kielen, jota on melkein mahdoton hallita. Merkurius Oinaassa on suoraan sanomisen sijainti, sordiinoa tämä asetelma ei edes tunne. Analyysi on nopea ja viiltävän tarkka - eikä sen tavoitteena ole miellyttää. Ei siis ihme, että kritiikin kohteet ovat hermostuneet.

Halla-aho ei kuitenkaan halua luopua oikeudestaan kritisoida, oli kyseessä sitten jumala, uskonto tai tapa hallita. "Avoimessa yhteiskunnassa aivan kaikkea pitää voida kritisoida, eikä totuuden kertomista saa kriminalisoida", sanoo Halla-aho, tuore sakkolappu taskussaan.

MTV3/Helmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.