Tähän Mini Cooperiin oli piilotettu ovelasti valtava lasti huumeita – tekijöiden rahareissu vaihtui vankilaan

Tähän Mini Cooperiin oli piilotettu ovelasti valtava lasti huumeita – tekijöiden rahareissu vaihtui vankilaan 2:08
Katso videolta minne huumeet oli autossa kätketty.

Tulli nappasi kiinni epäilyttävän henkilöauton Turun satamassa viime joulukuussa. Tarkemmissa tutkimuksissa auton rakenteista löytyikin 16,4 kiloa amfetamiinia ja noin 1,8 kiloa kokaiinia.

Keikan Suomeen piti tuoda 28- ja 29-vuotiaille Alankomaissa oleskeleville miehille hyvät voitot, mutta rahan sijaan molemmat saivat vuosien vankeustuomion.

28-vuotias mies kertoi, että oli ennen joulukuisia tapahtumia jäänyt työttömäksi ja velkaantunut. Miehellä oli vaimo ja nelivuotias tytär, jotka olivat hänen mukaansa riippuvaisia hänestä.

Mies kertoi tutustuneensa 29-vuotiaaseen muutamaa kuukautta ennen Suomen matkaa. Uusi tuttava oli ehdottanut rahakasta keikkaa Suomeen, mihin 28-vuotias oli suostunut.

29-vuotias lupasi 28-vuotiaalle 15 000–20 000 euron palkkion huumeiden salakuljetuksesta. Tuolloin 28-vuotiaan nimiin siirrettiin Mini Cooper -henkilöauto, joka oli Saksan kilvissä.

29-vuotias vahti kuljetusta

Lähtöpäivänä huumepaketit toimitettiin eräälle parkkipaikalle Alankomaissa. Kaksi miestä auttoi 28-vuotiasta järjestelemään huumepaketin Mini Cooperiin varta vasten valmistettuun piilotilaan.

Kätkö oli rakennettu apukuljettajan istuimen alle ajoneuvon polttoainesäilön tilaan pienentämällä alkuperäistä säiliötä. Lisäksi apukuljettajan puoleiseen takaistuimeen oli rakennettu saranointi, jonka ansiosta kätköön pääsi helposti käsiksi auton matkustamon kautta.

Koska polttoainesäiliötä oli pienennetty, Miniä piti tankata melko usein. Sen pienennettyyn tankkiin mahtui vain 18–20 litraa dieseliä.

28-vuotias pyysi kaveriaan mukaan matkalle, mutta tämä ei tiennyt huumeista mitään. 

Matka Suomeen sujui tiukassa valvonnassa, sillä 29-vuotias ajoi jatkuvasti omalla BMW:llään Minin lähistöllä vahti kuljetuksen sujumista ja ohjeistaen 28-vuotiasta toimituksessa. 

Vaikka 28- ja 29-vuotias matkustivat samoilla laivoilla, fyysisesti he eivät olleet toistensa kanssa tekemisissä vaan kommunikoivat puhelimitse.

Tulli sai vainun

Saattueen matka tyssäsi Turun satamaan, jossa tulli tarkasti huumeauton. Vaikka tulli ei löytänyt autosta ensin mitään, se päätti ottaa ajoneuvon tarkempaan tutkintaansa.

Tullin vainu piti paikkansa, sillä Minin rakenteista löytyi kilokaupalla erittäin vaarallisiksi luokiteltuja huumausaineita. Tulli nappasikin kiinni ensin 29-vuotiaan ja muutaman kuukauden kuluttua myös 28-vuotiaan, joka oli ehtinyt poistua maasta tullin tutkiessa autoa.

Syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta 29- ja 28-vuotiaiden miesten lisäksi jälkimmäisen matkaseurana olleelle kaverille. Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi syytteet kuitenkin kaverin osalta.

Käräjäoikeus piti 29-vuotiasta jutun päätekijänä ja määräsi tämän yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen. 28-vuotias huumekuski sai viisi vuotta ja kolme kuukautta ehdotonta vankeutta.

Lue myös:

    Uusimmat