Mies raiskasi 16-vuotiaan tytön, jonka oli houkutellut huumeilla asuntoonsa Espooseen

Tuomitun ja uhrin kertomukset tapahtuneesta erosivat perustavanlaatuisesti toisistaan. Oikeus piti uhrin kertomusta luotettavana.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut parikymppisen miehen vankeusrangaistukseen elokuussa 2020 Espoossa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta, jonka uhrina oli 16-vuotias tyttö.

Tuomion mukaan mies antoi uhrille marihuanaa ja poltti sitä yhdessä tämän kanssa. Sen jälkeen uhri meni käymään kotonaan, mutta mies kutsui hänet pian luokseen, tuomiossa sanotaan. Mies tilasi uhrin kodin läheisyyteen taksin, jolla uhri meni miehen luokse.

Kotonaan mies antoi tuomion mukaan uhrille lisää marihuanaa sekä pregabaliini-tabletin. Pregabaliini on lääkeaine, jota käytetään muun muassa kivun ja epilepsian hoitoon. Aineen lisääntyneen väärinkäytön takia se luetaan nykyään huumausaineeksi luokiteltuihin lääkeaineisiin.

Tämän jälkeen uhri meni tuomion mukaan makaamaan miehen sohvalle. Hän ei vahvan päihtymyksensä vuoksi pystynyt estämään miestä suullisesti eikä fyysisesti, kun tämä riisui hänen housunsa ja raiskasi hänet, tuomiossa sanotaan.

Tuomion mukaan mies oli sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa käyttämällä hyväkseen sitä, että tämä oli huumausaineiden ja lääkkeiden käytöstä johtuvan avuttoman tilan takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Oikeus katsoi rikokset törkeiksi

Mies kiisti raiskauksen ja sanoi, ettei edes tuntenut uhria. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että uhrin jo itsessään luotettavana pidettävä kertomus sai vahvaa tukea muusta todistelusta.

Käräjäoikeuden mukaan uhri kertoi tapahtumista oikeudessa johdonmukaisesti ja liioittelematta. Syytetyn kertomus taas sisälsi oikeuden mukaan lukuisia ristiriitaisuuksia ja epäjohdonmukaisuuksia. Lisäksi kertomus muuttui siitä, mitä hän esitutkinnassa kertoi, tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeus piti raiskausta törkeänä, koska kohteena oli 16-vuotias lapsi ja koska syytetty saattoi tai ainakin osaltaan vaikutti uhrin puolustuskyvyttömään tilaan antamalla tälle lääkkeitä ja huumeita.

Lisäksi oikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen, koska hän piti laittomasti hallussaan sekä myi tai muutoin luovutti huumeita alaikäiselle lapselle. Lisäksi mies yritti levittää alaikäiselle lapselle lisää huumeita houkuttelemalla tätä asuntoonsa harrastamaan seksiä huumeita vastaan, tuomiossa sanotaan.

Aminollah Azimi, 24, tuomittiin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime viikon torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat