Tähän ei pystyisi edes dopingilla! Venäläistähden kokema selkäsauna osoitti kiinalaisten härskin huijauksen mielettömyyden

Kotikisoille tyly päätös: Kiinan sotilassuunnistajat ulos maailmankisoista vilpin vuoksi 1:02
Kotikisoille tyly loppu – Kiinalle kenkää sotilaiden MM-kisojen suunnistuksesta. Videolla kuvaa kisojen avajaisista.

Järjestämaa Kiina suljettiin ulos sotilaiden MM-kisojen suunnistusmatkoilta röyhkeiden huijausten takia. 

Heikkona suunnistusmaana tunnettu Kiina yllätti kaikki sotilaiden kisoissa Wuhanissa viime sunnuntaina. Miesten puolella tuloksena oli hopea, ja naisten keskimatkalla maa nappasi peräti kullan, hopean ja neljännen sijan.

Kiinalaiskärki päihitti muun muassa suunnistuksen MM-kisoissa mitaleja saavuttaneen venäläisen Anastasia Rudnajan selvästi. Rudnaja jäi voittajasta peräti kuusi minuuttia, kun venäläisen aika oli 39.28.    

Yllätyksen taustat paljastuivatkin nopeasti. Raskaat epäilyt johtivat siihen, että kuusi eurooppalaista maata, mukaan lukien Venäjä ja Ranska, tekivät valituksen.

Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) tutkimus paljasti, että kiinalaiset suunnistajat olivat saaneet apua paikallisilta katsojilta. Lisäksi heitä opastettiin rasteille maastoon jätetyillä merkeillä, ja kilpailualueelle oli myös raivattu reittejä, joista vain kiinalaiset tiesivät. 

IOF sulki Kiinan joukkueen välittömästi pitkän matkan kilpailusta, joka käytiin maanantaina, ja myös muilta suunnistusmatkoilta. Lisäksi heidän tuloksensa keskimatkan kisasta pyyhittiin pois.  

– Tutkimme nyt tarvitseeko meidän tehdä lisätoimenpiteitä varmistaaksemme reilut olosuhteet maailmancupin finaalitapahtumassa Kiinan Guangzhoussa 25. lokakuuta alkaen, IOF tiedotti

Sotilaiden MM-kisoissa on mukana yli 9 000 urheilijaa 109 maasta. Lajilistalla on suunnistuksen lisäksi muun muassa uinti ja paini. Kisat jatkuvat vielä loppuviikon, ja Kiina dominoi mitalitilastoa 99 mitalin saaliillaan. Venäjä on toisena 40 palkintosijallaan. 

Huijanneiden kiinalaisten jalkoihin jäänyt Rudnaja on saavuttanut kisoissa neljä kultamitalia.

Suomi tekee Kiinasta talviurheilun huippumaan 8:43
Suomi tekee Kiinasta talviurheilun huippumaan. China Europe Health & Sports Councilin kunniapuheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström ja viestintäpäällikkö Jari Porttila olivat Huomenta Suomen vieraina perjantaina 25. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat