Mainos

Tahallaan sytytetty koulupalo ajoi lapset pakkaseen

Sadat pienet koululaiset ovat joutuneet pakenemaan pakkaseen kesken koulupäivän Nurmijärvellä, kun joku oli sytyttänyt tulipalon Maaniitun koulun liikuntasaliin.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta rehtori Kaija Latvala kertoo, että osa lapsista joutui värjöttelemään pihalla ilman kenkiä. Kaikille lapsille saatiin kuitenkin varsin nopeasti järjestettyä kyyti kotiin tai muualle lämpimään.

Palo oli sytytetty työntämällä liikuntasalin välipohjan eristeisiin palavaa ainetta koulun ulkoseinässä olevien tuuletusaukkojen kautta. Tutkinnanjohtaja Markku Tuominen Keski-Uudenmaan poliisista toteaa, että teko oli aivan selvästi tahallinen.

Välipohjan eristeenä oli styroksia, joka levitti palaessaan kouluun niin paljon pahanhajuista savua, että tiloihin voidaan palata aikaisintaan ensi viikon alussa.

Savu oli myrkyllistä, mutta päivystävän palopäällikön Jarmo Kivistön mukaan se ei aiheuttanut vaaraa lähiympäristöön. Koulussa sisällä olleet pääsivät kaikki ulos ennen kuin ehtivät hengittää vaarallisia määriä savua.

Evakuointi sujui rauhallisesti

Oppilaat siirtyivät ulos rauhallisesti eikä paniikkia syntynyt, vaikka koulussa on lähes 400 7-13-vuotiasta oppilasta. Rehtori Latvalan mukaan joukko oli helposti hallittavissa, eikä juuri kukaan lapsista hätääntynyt.

- Joku oli huolissaan, että kännykkä on jäänyt luokkaan tai että reppu on jäänyt sisään eikä voi tehdä läksyjä, mutta aika nopeasti kaikki rauhoittuivat.

Latvala kiittelee paikalle tulleita lasten vanhempia ja muita aikuisia tehokkaasta avusta.

- Aikuiset auttoivat kaikkia lapsia, eivät vain omiaan.

Palomiehet suurimmassa vaarassa

Palopäällikkö Kivistö kertoo, että palon sammuttaminen oli riskialtista työtä. Palomiehet joutuivat tunkeutumaan sammutuspaikalle neliömetrin kokoisesta aukosta, joten he eivät olisi päässeet riittävän nopeasti pakoon, jos tilanne olisi muuttunut vaaralliseksi.

Palo saatiin kuitenkin nopeasti hallintaan. Kivistö kiittelee koulun henkilökuntaa, joka huomasi savun jo varhain ja soitti palokunnalle viivyttelemättä. Palokunta oli jo matkalla paikalle siinä vaiheessa, kun koulun automaattiset palohälyttimet käynnistyivät.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.