Tahallaan asetetut kivet saivat junan heilahtamaan kiskoilla Nokialla – poliisi etsii kahta nuorta

Porista Tampereelle matkalla ollut matkustajajuna joutui tiistaina vaaratilanteeseen törmätessään ratakiskoille asetettuihin kiviin, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos.

Matkustajajuna oli törmännyt useampaan ratakiskoille kahden metrin matkalle asetettuun kiveen 120 km/h nopeudella Nokian Kalkun ja Kankaantaan välisellä rataosuudella.

Poliisin tiedotteessa kerrottiin 3. huhtikuuta, että veturinkuljettajan mukaan juna oli noussut kiviin törmättyään hetkeksi irti kiskosta. STT kertoo 4. huhtikuuta, että tämä tieto oli virheellinen. STT kertoo, että veturinkuljettajan mukaan juna heilahti kiviin törmättyään.

Juna oli pitänyt kolinaa Tampereen juna-asemalle saakka, missä juna tarkastettiin ja sen todettiin olevan liikennöintikelpoinen, poliisin tiedotteessa kerrottiin.

Henkilövahinkoja ei sattunut, mutta juna ja kiskot kärsivät vaurioita.

– VR arvioi, että kivien tai muiden esteiden asettaminen kiskoille voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa junan suistumisen pois kiskoilta, poliisi kertoo.

Veturinkuljettaja kertoi nähneensä kaksi noin 15-vuotiasta poikaa radan lähettyvillä. Poliisi uskoo olevan mahdollista, että kyseiset pojat ovat laittaneet kivet kiskoille. Molemmilla oli yllään mustat takit ja toisella harmaat collegehousut.

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii asiaa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja pyytää vihjeitä paikalla olleiden nuorten henkilöllisyydestä sähköpostiosoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Päivitetty kello 13.02: Tarkennettu toisen sitaatin lähteeksi poliisi.

Juttua korjattu 4.4.24 klo 17.10: Aiemmin kerrottiin, että poliisin tietojen mukaan juna olisi noussut hetkeksi irti kiskosta. STT kertoo, että oikeasti veturinkuljettajan mukaan juna heilahti törmättyään kiviin.

Lue myös:

    Uusimmat