Mainos

Syyttäjä: Ydinvoimalavartijan murhassa ei yhteyttä terroriin

Belgialaisen ydinvoimalan vartijan murhalla ei ole yhteyttä terrorismiin, kertovat syyttäjät uutistoimisto Belgan mukaan. Charleroin syyttäjänviraston mukaan kyse on tavallisesta rikollisuudesta.

Brysselissä iskeneiden terroristien on epäilty suunnitelleen iskuja myös Belgian ydinvoimaloihin. Belgiassa on kaksi ydinvoimalaa, toinen Tihangessa, toinen Doelissa lähellä Hollannin rajaa. Niissä on yhteensä seitsemän reaktoria. 

Ranskankielinen Dernier Heure -lehti kertoi, että vartija tapettiin ampumalla Belgiassa Charleroin kaupungissa, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Brysselistä. Belgan mukaan vartijan kulkukorttia ei varastettu murhan yhteydessä, vaikka aiemmin näin kerrottiin.

Miehen ruumis löytyi hänen kotinsa kylpyhuoneesta. Myös miehen koira oli ammuttu. Belgan mukaan terrorismiasiantuntijat eivät ole mukana murhan tutkimuksissa. 

G4S-vartiointifirmalle työskennellyt mies oli vastuussa Fleurusissa sijainneen ydintutkimuskeskuksen turvallisuudesta. 

Belgia on ollut hälytystilassa tiistaisten hyökkäysten jäljiltä ja maassa on toteutettu useita poliisioperaatioita.


DH-lehti kertoi torstaina omiin tietoihinsa viitaten, että poliisin 15.3. tekemällä ratsialla Molenbeekissa saatettiin välttää isku maan ydinvoimalajärjestelmään. Lehden mukaan on yhä mahdollista, että jihadistit yrittävät edelleen iskua ydinvoimalaan. Lentokenttä ja metroasema valikoituivat kohteeksi ydinvoimalan sijaan siksi, että ratsian takia terroristien piti nopeuttaa suunnitelmiaan.

0:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.