Belgialaismedia: Terrori-iskun tekijät keräsivät tietoa pääministeristä

Belgiassa iskeneet terroristit hakivat ennen iskua tietoa maan pääministeristä Charles Michelista. Asiasta kertovat muun muassa sanomalehdet L'Echo ja De Standaard.

Poliisit ovat löytäneet yhden tekijän tietokoneelta muun muassa karttoja ja kuvia pääministerin asunnosta ja toimistosta.

Viranomaiset painottavat kuitenkin, että terroristit ovat etsineet tietoja useista eri kohteista. Viitteitä siitä, että terroristit olisivat suunnitelleet iskua pääministeriä vastaan, ei viranomaisten mukaan ole tiedossa. 

Belgiassa viime viikolla tehdyt lentokenttä- ja metroiskut ovat herättäneet huolta ja kritiikkiä maan tiedustelupalvelun toiminnasta. Lisäksi on pelätty, että terroristit suunnittelivat myös muita iskuja maassa.

 Belgialaisviestimien mukaan suunnitteilla saattoi olla ydinvoimalaan kohdistuva isku tai radioaktiivisen räjähdysmateriaalin hankkiminen.  11 voimalan työntekijän kulkuluvat evättiin Brysselin iskujen ja niitä edeltäneen terroristijahdin seurauksena.

Kenttä pysyy suljettuna

Brysselin lentokenttä ilmoitti keskiviikkona, että kenttä pysyy suljettuna ainakin torstai-iltapäivään asti. Kenttä tekee parhaillaan testejä, kuinka kentän toiminnot sujuvat.

Kokonaan kenttä tullaan avaamaan luultavasti vasta usein kuukausien päästä. Kentälle tehdyt kaksi pommi-iskua tuhosivat kenttää pahasti.  

Etsintäkuulutettu terroristi kuoli Brysselin iskussa 4:45

Kukkia, viestejä ja kynttilöitä tuodaan eri puolille Brysseliä 1:09

Soini:"Suomessa uhkataso matalalla – kaikki on silti mahdollista" 2:02

Lue myös:

    Uusimmat