Mainos

Syyttäjä: Tieto vapaaottelusta olisi koventanut rangaistusvaatimusta

Vasta oikeudenkäynnin jälkeen paljastui, että bussinkuljettajaa viime helmikuussa päähän potkaissut Sitav Ako Abdullah oli innokas kamppailulajien harrastaja.

Sitav Ako Abdullah sai pahoinpitelystä 4,5 vuoden tuomion. Jutun syyttäjä sanoo, että tieto miehen lajitaustasta olisi vaikuttanut rangaistusvaatimuksiin.

– Mahdollisesti olisin vaatinut, että se otetaan oikeudessa huomioon rangaistusta koventavana tekijänä. Siihen en voi ottaa kantaa, olisiko tuomio ollut kovempi. Se on tuomarien ja lautakunnan asia, sanoo kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski Helsingin syyttäjänvirastosta.

Teko tuomittavampi

Velitskin mukaan teko - tässä tapauksessa potku päähän - on harrastus huomioiden tuomittavampi. Kamppailulajeja pitkään harrastaneen täytyy hänen mielestään tiedostaa potkujen seuraukset.

– Tahallisuus tekoon on suurempi, kun on tällaista lajia harrastanut. Niissä koulutetaan tai ainakin pitäisi kouluttaa siihen, ettei lajia käytetä kadulla. Syyllisyys tekoon on siksi kovempi, hän toteaa.

45 minuuttia -ohjelma kertoi keskiviikkona, että Sitav Ako Abdullahin treeneihin kuului muun muassa vapaaottelu, jota pidetään kamppailulajien vapaimpana ja rajuimpana muotona.

Tuomiota ei voi muuttaa

Tässä vaiheessa oikeuden päätöstä ei voi enää muuttaa, koska valitusaika hovioikeuteen on mennyt jo umpeen. Velitski on kuitenkin edelleen tyytyväinen tuomioon.

– Vaadin vähintään viittä vuotta vankeutta. Yleensä pahoinpitelytuomiot ovat 1,2-2,4 vuotta vankeutta. Siihen nähden tuomio on kohdallaan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.