Mainos

Bussikuskin hakkaajille ehdotonta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi nuorta miestä 4 v 6 kk mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Sitav Ako Abdullah ja Marko Rodenau hakkasivat bussikuskin viime talvena. Heidät tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä.

Oikeus katsoi, että nuoret hyökkäsivät ennalta arvaamatta kuljettajan kimppuun illalla 5. helmikuuta 2011. Kuljettaja oli vain huomauttanut kävelystä bussiväylällä. Oikeus ei nähnyt mitään ymmärettävää syytä pahoinpitelylle.

Kuljettajaa lyötiin ja molemmat potkivat. Pahimmat vammat aiheutuivat päähän osuneesta potkusta. Kuljettajalle jäi pahoinpitelystä hyvin vakavat vammat. Oikeus otti vammat huomioon ankaroittavana tekijänä.

Sitav Ako Abdullah oli teon tehdessään alle 18-vuotias, joten oikeus sovelsi häneen lievennettyä rangaistusasteikkoa. Alle 18-vuotiaalle saa tuomita enintään kolme neljäsosaa enimmäismäärästä. Törkeän pahoinpitelyn maksimi on 10 vuotta.

Toisaalta Abdullah juuri potkaisi kuljettajaa kovaa päähän. Se ilmensi Abdullahin suurempaa syyllisyyttä ja sen vuoksi - iästä huolimatta - molemmat saivat yhtä pitkän tuomion.

Oikeus määräsi tekijät maksamaan uhrille korvauksia kivusta ja särystä 34000 euroa sekä kärsimyksestä 6000 euroa eli yhteensä 40000 euroa.

Kuljettaja oli vaatinut yhteensä 45000 euron korvauksia.

Lue myös:

Uutinen 20.9.:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.