Mainos

Syyttäjä: Nizzan iskun tekijä oli osoittanut selkeää kiinnostusta radikaaliin islamiin

Nizzan hyökkääjä oli osoittanut vastikään selkeää kiinnostusta radikaaliin islamiin ja jihadistiseen liikkeeseen, syyttäjä Francois Molins kertoi maanantaina Pariisissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. 

Tutkinnassa on selvinnyt, että hyökkääjä oli etsinyt internetistä tietoa Orlandon iskusta ja Pariisin Magnanville'n lähiössä sattuneesta hyökkäyksestä, jossa äärijärjestö Isisille uskollisuuttaan vannonut mies tappoi poliisikomentajan ja tämän vaimon.

Nizzan hyökkääjän koneelta on löytynyt myös valokuvia, jotka viittaavat radikaaliin islamiin.

Äärijärjestö Isis ilmoitti lauantaina olevansa Nizzan iskun takana. Molinsin mukaan hyökkääjän ja äärijärjestön yhteyttä ei ole kuitenkaan voitu vahvistaa aukottomasti.

Hyökkääjä otti selfieitä iskupaikalla

Syyttäjä Molinsin mukaan Nizzan isku oli ennalta suunniteltu.

Hyökkääjä oli vieraillut tekopaikalla Nizzan rantabulevardilla useita kertoja ja ottanut siellä itsestään valokuvia vielä iskupäivänä viime torstaina. Heinäkuun alusta alkaen hyökkääjä oli tehnyt tietokoneellaan internethakuja sanoilla "kauhea tappava onnettomuus". 

Tutkinnassa on paljastunut myös, että tekijä oli kasvattanut partaansa kahdeksan päivän ajan ennen iskua ja kertonut ihmisille, että parran merkitys on uskonnollinen.

Syyttäjän mukaan iskun tekijä oli osoittanut merkkejä uskonnollisuudesta vasta äskettäin. Molinsin mukaan tekijä joi alkoholia, söi porsaanlihaa, käytti lääkkeitä ja vietti rajattoman aktiivista seksuaalista elämää.

Turhautuminen kuului buuauksena

Ranskassa pidettiin maanantaina hiljainen hetki torstaisen hyökkäyksen uhrien muistolle. Nizzassa ihmiset kokoontuivat viettämään muistohetkeä rantabulevardin tuntumaan.

Nizzan tapahtumaan osallistui myös maan pääministeri Manuel Valls. Paikalla olleen AFP:n toimittajan mukaan pääministerille buuattiin ja ihmisjoukosta kuului erovaatimuksia.

Valls kuvaili yleisön käytöstä häpeälliseksi ja sanoi reaktioiden edustavan vähemmistön mielipidettä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.