Mainos

Kahdeksan vuotta vanha Turun murha käräjillä - "Halusi tappaa ensimmäisen, joka tulee vastaan"

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alkoi tänään Turussa kahdeksan vuotta sitten tapahtuneen henkirikoksen käsittely.

Vuonna 1955 syntynyt turkulaismies löytyi kuolleena Turun Mannerheiminpuistosta varhain heinäkuisena aamuna vuonna 2009. Tämän vuoden alussa noin 30-vuotias turkulaismies vangittiin rikoksesta epäiltynä.

Syyttäjän mukaan mies ei tuntenut uhriaan, vaan tämä valikoitui sattumanvaraisesti. Esitutkinnassa syytetty on myöntänyt teon ja kertonut myös motiivistaan.

Syyttäjän mukaan mies oli riidellyt tyttöystävänsä kanssa, jonka jälkeen hän oli päättänyt, että tappaa jonkun. Mies haki tyttöystävänsä asunnolta leipäveitsen ja tikarin, joiden kanssa lähti ulos tarkoituksenaan tappaa ensimmäinen ihminen, joka tulee vastaan.

Ensin miestä vastaan käveli pariskunta, jonka tämä kuitenkin jätti rauhaan, koska oli päättänyt tappaa yhden ihmisen. Mannerheiminpuistossa mies näki puistonpenkillä yksin istuvan miehen, käveli tämän luo ja sanoi: "Sun elämäs päättyy nyt tähän." Sitten hän ryhtyi iskemään miestä tikarilla ja leipäveitsellä. Uhrista löytyi kaikkiaan yli 80 pistohaavaa.

Miestä syytetään myös varkaudesta. Syyttäjän mukaan hän vei uhrin lompakosta 120 euroa veriteon jälkeen.

Syyttäjä vaatii elinkautista murhasta

Esitutkinnassa syytetty osoitti poliisit paikkaan, mihin oli kätkenyt käyttämänsä teräaseet. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

– Koska teko on ollut sekä raaka ja julma että suunnitelmallinen, koska kyse on ollut puolustuskyvyttömästä henkilöstä, jota tekijä ei ole tuntenut, ja koska kyse on ollut silmittömästä väkivallasta ja lukuisista lyönneistä, tekoa on kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä, sanoi syyttäjä Heli Haapalehto haastehakemuksessa.

Syytetty määrättiin mielentilatutkimukseen, jonka jälkeen oikeus antaa tuomionsa. Mielentilatutkimuksen valmistumisessa menee yleensä useita kuukausia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.