Mainos

Syyttäjä: Helsingin huumepoliisissa on haluttu suojella tärkeitä tietolähteitä kyseenalaisesti

Helsingin huumepoliisissa on haluttu suojella yksikölle tärkeitä tietolähteitä kyseenalaisella tavalla, uskoo valtionsyyttäjä Mikko Männikkö. Syyttäjä on jatkanut tänään loppulausuntoaan Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutussa.

Männikön mukaan Helsingin huumepoliisin tietolähteitä on varoiteltu yksiköstä käsin ja pyritty aktiivisesti unohtamaan, että varoituksen kohteet itsekin saattavat olla osallisia huumekauppaan.

Männikkö uskoo, että juuri yksikön toimintatapojen salaamisen vuoksi Aarniolle on löytynyt häntä koskevan huume- ja virkarikosjutun aikana tukea entisiltä alaisilta.

- Helsingin poliisi on saanut aivan erinomaista tietolähdetietoa ja selvittänyt loistavasti juttuja. Vastapuoli siinä on ollut, että näiden tiettyjen henkilöiden tekemisiin ei puututa. Tämä voi olla yksi selitys siihen, miksi Aarniolle löytyy oikeudessa peesaajia.

Esimerkiksi niin sanotun Pihlajamäen huumeliigan jutussa vuonna 2011 tutkintaa ei Männikön mukaan näytetä ulottaneen Helsingin huumepoliisille tärkeisiin henkilöihin.

Vyyhti koski hasiksen, amfetamiinin ja ekstaasin maahantuontia ja myyntiä. Huumeiden välityksessä käytettiin hyväksi eri puolella Suomea olleita maastokätköjä, joista ne kaupattiin eteenpäin.

Aarniota syytetään törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista. Lisäksi kolme hänen alaisistaan on syytettynä muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.  

Syyttäjä vaatii Aarniolle 13 vuoden vankeusrangaistusta. Aarnion puolustus pääsee esittämään oman loppulausuntonsa tapahtumista huomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.