Puukotti miestä pitkällä veitsellä kahdeksan kertaa – Tesoman henkirikoksesta syytetty kantoi veistä, koska halusi estää rikoksen

0:36

Tesoman taposta syytetty mies ei ole osaa kertoa motiivia usealle puukoniskulle Tesomalla vuoden 2014 joulukuussa.

Mies löi ennalta tuntematonta miestä enintään kahdeksan kertaa pitkäteräisellä puukolla. Puukon terä oli 18 senttimetriä pitkä. Mies oli kertonut kantaneensa veistä, jotta voisi auttaa havaitessaan väkivaltarikoksen. Sen sijaan mies päätyi itse tekemään sellaisen.

Kaikki alkoi tupakan pummimisesta

Mies oli tavannut uhrin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kevyen liikenteen väylällä, ja pumminut tältä tupakan jämiä. Uhri oli sattumalta ollut juuri hakemassa tupakkaa ja käymässä ravintolassa. Pakkasta oli parikymmentä astetta.

Saatuaan tupakkaa mies oli kulkenut hetken miehen rinnalla. Tupakan loputtua hän nippasi tumpin pois, tarttu uhria olkapäästä kiinni ja riuhtaisi. Hän ei osannut kertoa motiivia tälle teolle.

Miehen kertomuksen mukaan uhri oli tilanteessa sanonut jotain sen suuntaista kuin ”Mitäs sä nyt aiot”. Sen jälkeen mies muistaa uhrin näyttäneen pelästyneeltä, kun hän alkoi iskeä tätä veitsellä.

Vammoista yksi oli kuolettava

Vammojen perusteella mies löi uhria kaikkiaan kahdeksan kertaa. Kolmesta olkavarteen ja lapaan kohdistuneesta iskusta, yhdestä ranteeseen kohdistuneesta vammasta ja neljästä rintakehään osuneesta iskusta kuolettava oli yksi rintakehän iskuista. Ranteen läpäissyt vamma viittaa syyttäjän mukaan siihen, että uhri yritti torjua iskua.

Teon jälkeen mies kertoi paenneen paniikissa metsään, jossa pyyhki veitsestä ja tupesta sormenjäljet ja hävitti ne. Poliisikoira löysi veitsen myöhemmin noin 50 metrin päästä tekopaikasta.

- Hän kertomansa mukaan on huutanut tai kironnut, koska tajusi, mitä on tehnyt, syyttäjä kertoi oikeussalissa.

Vuosien tutkinnan jälkeen mies otti itse yhteyttä poliisiin ja halusi selvittää teon. Hän kertoi motiivikseen teon selvittämiseksi omaisten tunnot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja