Syysherkuksi silakkaa

Silakkamarkkinat ovat Helsingin vanhin perinnetapahtuma. Ensimmäiset markkinat järjestettiin jo vuonna 1743. Nyt avatut markkinat jatkuvat lokakuun 13. päivään saakka. Kauppatorin rannat täyttyvät kalastajista, jotka ovat panneet parastaan purkkiin ja tulleet silakkaherkkuineen ja veneineen läheltä ja kaukaa silakkamarkkinoille.

Silakkamarkkinoiden kalavalikoima on viime vuosina kasvanut. Perinteisen suolasilakan ja maustekalan rinnalle on tullut mitä moninaisimpia silakkamarinadeja: sitruunaa, pihlajanmarjoja, punapippuria ja tietysti valkosipulia. Yhtenä tämän vuoden uutuutena on mantelisilakat.

Jokavuotiseen tapaan markkinoiden avajaispäivänä palkittiin tänäkin vuonna Vuoden maustekala ja Vuoden silakkaherkku. Vuoden maustekalan valmistaja on hankolainen Pirjo Haapajärvi ja Vuoden silakkaherkun tekijä Merja Veneranta Merikarvialta.

Viimevuotisille Silakkamarkkinoille kalaherkkuja tuotiin myyntiin 40 veneellä ja parillakymmenellä autolla. Jos kauppa käy taas aiempien vuosien tahtiin, viikon mittaisilla markkinoilla ehditään myydä jopa 50 000 kiloa silakkaa. Tänä vuonna silakkaherkkuja pääsee maistelemaan myös seitsemän ravintolalaivan ruokapöydissä.

Silakkamarkkinat ovat avoinna 7.- 12. lokakuuta kello 7 - 19 ja viimeisenä markkinapäivänä 13. lokakuuta kello 7 - 16. Markkinoille odotetaan noin 200 000 kävijää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja