Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Syysherkuksi silakkaa

silakka copy
silakka copyCopyright Alma Media Oyj 2000 / pro kala
Julkaistu 08.10.2001 23:11

Silakkamarkkinat ovat Helsingin vanhin perinnetapahtuma. Ensimmäiset markkinat järjestettiin jo vuonna 1743. Nyt avatut markkinat jatkuvat lokakuun 13. päivään saakka. Kauppatorin rannat täyttyvät kalastajista, jotka ovat panneet parastaan purkkiin ja tulleet silakkaherkkuineen ja veneineen läheltä ja kaukaa silakkamarkkinoille.

Silakkamarkkinoiden kalavalikoima on viime vuosina kasvanut. Perinteisen suolasilakan ja maustekalan rinnalle on tullut mitä moninaisimpia silakkamarinadeja: sitruunaa, pihlajanmarjoja, punapippuria ja tietysti valkosipulia. Yhtenä tämän vuoden uutuutena on mantelisilakat.

Jokavuotiseen tapaan markkinoiden avajaispäivänä palkittiin tänäkin vuonna Vuoden maustekala ja Vuoden silakkaherkku. Vuoden maustekalan valmistaja on hankolainen Pirjo Haapajärvi ja Vuoden silakkaherkun tekijä Merja Veneranta Merikarvialta.

Viimevuotisille Silakkamarkkinoille kalaherkkuja tuotiin myyntiin 40 veneellä ja parillakymmenellä autolla. Jos kauppa käy taas aiempien vuosien tahtiin, viikon mittaisilla markkinoilla ehditään myydä jopa 50 000 kiloa silakkaa. Tänä vuonna silakkaherkkuja pääsee maistelemaan myös seitsemän ravintolalaivan ruokapöydissä.

Silakkamarkkinat ovat avoinna 7.- 12. lokakuuta kello 7 - 19 ja viimeisenä markkinapäivänä 13. lokakuuta kello 7 - 16. Markkinoille odotetaan noin 200 000 kävijää.

Valmista itse omat silakkaherkut

Lisää aiheesta:

Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"Viikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"