Syövästä selvinnyt Riki Sorsa: Laulaminen tuntuu mielettömältä

Syövästä selviytynyt laulaja Riki Sorsa esiintyy Live Aid ULS2017 -konsertissa.

Kurkkusyövän selättänyt laulajakonkari Riki Sorsa kertoi MTV.fille kuulumisiaan Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -konsertin alla. Sorsa keikkailee lähitulevaisuudessa muun muassa Hangossa ja Moskovassa, mutta keikkoja voisi olla kuulemma enemmänkin.

– Vuoteen 2006 asti tein paljon töitä, mutta sitten sairastuin. Olin neljä vuotta hiljaa ja opettelin laulamaan uudestaan. Tein Elän kuin haaveilin -kappaleen silloin. Se on syövästäselviytymislaulu, Sorsa kertoo.

– Nyt saan laulaa sitä kappaletta ja isolla lavalla. Se on mieletön juttu, tuntuu poskettomalta. Olen tehnyt pianistin kanssa keikkoja ja myös jazzbändin kanssa. Meillä on aika mieletön kvartetti, jonka kanssa esiinnymme lauantaina.

Muun muassa Muuttohaukka- ja Haaveissa vainko oot mun- ja Reggae OK -hiteistä muistettavan laulajan instrumentti eli lauluääni on hyvässä kunnossa. Miehen vapaa-aika täyttyy urheilemisesta sekä kitaransoiton opettelemisesta.

– Uni on paras lääke kurkulle. Ja kun saa levättyä hyvin, äänikin pysyy kunnossa. Kun puhuu paljon, ääni rasittuu. Laulaessa se ei rasitu niin paljoa, mutta äänen joutuu avaamaan kunnolla.

Live Aid ULS2017 -konsertti televisioidaan suorana tänään lauantaina 6. kesäkuuta MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa kello 17–22. MTV.fi seuraa konserttia aktiivisesti paikan päällä.

Lue lisää konsertista täältä.

Lue myös:

    Uusimmat