Syötkö omenan oikein? Lue yllättävät faktat!

Sanotaan, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla, mutta millainen hedelmä omena oikeastaan onkaan? Lue!

Omenat ovat kuitupitoisia, raikkaita ja mehukkaita hedelmiä. Omenoita sisältävään ruokavalioon on liitetty lukuisia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, kuten painon putoaminen, keuhkojen toiminnan parantuminen, pienempi riski aivohalvauksiin, syöpään ja sydänsairauksiin. Katso, mitä muita faktoja omenoihin liitetään!

Omena-allergiat ovatkin siitepölyallergioita

Lievät omena-allergiat eivät ole harvinaisuus. Asiantuntijat uskovat kuitenkin, että allergisen reaktion aiheuttaa itse hedelmän sijaan raa'an omenan pinnalta löytyvä koivun siitepöly.

Omenat ovat oiva dieettiruoka

Omenoiden korkea vesi- ja kuitupitoisuus saa olon tuntumaan kylläiseltä pidempään, vaikka yhdessä hedelmässä onkin vain 95 kilokaloria. Lisäksi omenankuoressa olevan ursolihapon on todettu vähentävän ruskean rasvan määrää hiirillä. Toisessa tutkimuksessa ursolihapon huomattiin kasvattavan hiirien kalorien palamista ja vähentävän niiden ylipainon riskiä.

Omenoita on monenlaisia

Omena on kaikista monipuolisin ruokakasvi maailmassa. Ruokajournalisti ja omena-asiantuntija Rowan Jacobsenin mukaan pelkästään Yhdysvalloissa oli ennen 16 000 erilaista omenalajia. Nykyään lajikkeitaYhdysvalloissa on 2 450.

Omenoissa on paljon ilmaa

Erään tutkimuksen mukaan omenoista 18 prosenttia on pelkkää ilmaa.

Syömme omenasta vain kolmanneksen

Jos omenaa syö kiertäen, ei tule syöneeksi kuin noin 30 prosenttia omenanlihasta (eli noin 20–30 kilokaloria).

Katso videolta, miten omena kannattaa oikeasti syödä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja