Suklaa on suuhunpantavaa, johon liitetään erilaisia mielikuvia kenties enemmän kuin mihinkään muuhun käyttämäämme ruoka-aineeseen. Se on mielihyvän ja nautinnon tuoja, jolla voi palkita itsensä kiireisen työpäivän jälkeen. Se on herkkujen aatelia, joka tuo arkiseen kahvihetkeen ripauksen ylellisyyttä. Se lohduttaa murheen hetkellä ja tuo piristystä ja energiaa väsyneelle puurtajalle.
Mutta ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin. Herkutteluhetkien ylle luovat synkän varjonsa suklaaseen liitetyt kielteiset ominaisuudet. Suklaa on epäterveellistä ja rasvaista. Se lihottaa ja aiheuttaa sydäntauteja. Jos sitä syö liikaa, voi olla varma, että seuraavana päivänä nenässä mollottaa ärhäkän punainen finni. Kuulostaako tutulta?
Tuoteryhmäpäällikkö Annukka Storm Cloetta Fazerilta haluaa hälventää suklaan ystävien huolia. - Mikään mistä tulee hyvä mieli, ei voi olla kauhean epäterveellistä, kunhan muistetaan kohtuus, sanoo ravitsemustieteilijä koulutukseltaan oleva Storm.

