Synnytyssairaala saa erikoisen lisäsiiven Helsingissä – osa äideistä ja vauvoista majoitetaan hotelliin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS aikoo sijoittaa Naistenklinikalla synnyttäviä naisia viereiseen hotelliin.

HUSin suunnitelmissa on vuokrata parikymmentä hotellihuonetta synnyttäjille viereisestä Cumulus-hotellista. Hotellihuoneita tarvitaan, koska synnytystoiminta loppuu Kätilöopistolla, mikä lisää palvelun tarvetta muualla.

Hotellia pyrittävän Restelin ketjujohtaja Gabor Pusztai sanoo, että hotelli voi tarjota palvelua, koska kyse ei ole potilaiden majoittamisesta.

– Tämä on mukavampi ympäristö ajatellen saattajia ja perheenjäseniä. Sairaalaympäristö on kuitenkin sairaalaympäristö. Meillä kävelevät kaikki sisään ja ulos eikä olla sairaalavaatteissakaan. Se ei häiritse myöskään hotellin muuta elämää.

Pusztai uskoo, että tämäntyyppinen yhteistyö voi vielä laajentua.

– Tämä on suhteellisen uutta, mutta ei kokonaan tuntematonta. Näillä kokemuksilla sanoisin, että tämäntyyppisillä ratkaisuilla on tulevaisuutta. Tietysti hotellin pitää sijaita hyvällä etäisyydellä ja meidän tapauksessamme se toteutuu hyvin.

Asiasta aiemmin uutisoineen Helsingin Uutisten mukaan hotelliin sijoitettavalle osastolle sijoitetaan lähjinnä uudelleensynnyttäviä ja sellaisia, joiden synnytys on sujunut ongelmitta. Hotelliin sijoitettavalla osastolla on paikalla koko ajan myös kätilöitä. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja