Mainos

"Synnyttämäni lapsi asetettiin äitinsä rakastavaan syliin" – sijaissynnyttäjä jakoi koskettavan kokemuksensa

Kuvassa Mel Holman pitelee vauvaa. – Vauvan äiti on vieressäni tässä kuvassa, Holman kuvaa.

Love What Matters -sivuston kuvassa äiti pitelee vauvaansa. Kuvan tarina on kuitenkin hyvin erilainen kuin useimmat tarinat.

Kuvan jakanut Mel Holman kertoo synnyttäneensä poikavauvan muutamia viikkoja sitten. Kuvassa Holman pitelee vauvaa.

– Hän oli täydellinen – huutava vastasyntynyt sotku, joka nostettiin vatsalleni ja asetettiin hellästi äitinsä rakastavaan syliin. Tuo syli ei ollut minun. Äiti on vieressäni tässä kuvassa, Holman kuvaa.

– Olen sijaissynnyttäjä, ja poika oli toinen vauva, jonka annoin toisen äidin syliin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Vaikka naiseus on paljon muutakin kuin äiteyttä, Holmanin mukaan äiteys on monelle naiselle suuri ja tärkeä rooli.

– Äitien odotetaan hoitavan kaikki niin, että se näyttää helpolta. Mutta se ei ole helppoa. Olen oppinut, ettei äidiksi tuleminen aina ole yksinkertaista. Yhdellä viidestä pariskunnista on joitain ongelmia hedelmällisyytensä kanssa.

Holman itse on aina tullut raskaaksi helposti. Hän ei aluksi edes ymmärtänyt, etteivät kaikki saa lapsia yhtä vaivattomasti. Hoitajana työskentelevä Holman kuitenkin tapasi ammattinsa puolesta naisen, joka oli murtunut, koska taas yksi hedelmöityshoito oli epäonnistunut.

– Halusin vain korjata hänet. Aluksi luovutin munasolujani naiselle, joka oli yrittänyt tulla raskaaksi 13 vuotta. 18 lasta on syntynyt (eri äideille) luovutetuista sukusoluistani, Holman sanoo.

Tukiessaan naisia tiellä äitiyteen Holman kertoo saaneensa jatkuvasti hämmästellä sitä, miten voimakkaita, päättäväisiä ja kestäviä naiset ovat.

– Nyt ymmärrän, miten samanlaisia me kaikki olemme. Vain arkisia naisia, jotka rakastavat muita naisia. Näen pelot, surun ja samalla toivon ja innon piirtyvän heidän kasvoilleen, kun teemme suunnitelmia – usein pitkän, useita keskenmenoja ja toistuvia hedelmöityshoitoja sisältäneen matkan jälkeen.  Heidän unelmansa oman lapsen syleilemisestä on taas lähempänä. Tieto siitä, että äitiryhmään liittyminen tai kouluun vieminen voivat pian olla osa myös heidän elämäntarinoitaan, Holman kuvaa.

Hän kehuu äidiksi haluavien naisten sammumatonta tahtoa yrittää ja kokeilla aina uutta, vaikka epäonnistumiset hidastavat matkaa äidiksi.

– Nyt he ovat äitejä, jotka saavat sateenkaarenvärisen makaroneista tehdyn kaulakorun kaulaansa äitienpäivänä, kuten minäkin. Mutta tähän pääseminen ei ollut helppoa, Holman kuvaa.

– Ehkä yksi ihminen ei voi muuttaa maailmaa. Mutta hän voi antaa koko maailman jollekulle, ja muuttaa tämän elämän.


7:50

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.