Synkkä uutinen: Oliver Helander tuskin pystyy heittämään keihästä Tokiossa

Jalkavamma uhkaa pitää keihäänheittäjä Oliver Helanderin ulkona Tokion olympialaisista.

Helander loukkasi reiden lähentäjälihaksensa sunnuntaina harjoituksissa. Vamma vahvistettiin magneettikuvauksilla.

Joukkueen lääkärin Ilkka Räsäsen mukaan vamma on lievä, mutta kivulias. Lääkärin mielestä jalkaa ei voi puuduttaa, koska se voisi pahentaa vammaa.

- Ristiaskeleita ottaessa nappasi oikean reiden lähentäjälihas kiinni. Sen verran kipeästi kävi, että hommattiin miehelle magneettikuvaus. Siellä näkyi valitettavasti, sinänsä lieväasteinen, mutta selkeä lihasvamma, joka on aika kivulias tässä vaiheessa. Vaarantaa kyllä osallistumisen keihäskarsintaan, Räsänen sanoi.

- Ehkä pientä takaporttia pidetään, josko epätodennäköinen kävisi toteen ja tulisi nopeasti kivuttomaksi ja pystyisi heittämään. Lähtökohtaisesti todennäköistä on, ettei hän pysty osallistumaan keskiviikon keihäskarsintaan, Räsänen totesi.

Helander todennäköisesti ilmoitetaan karsintaan ja lopullinen päätös osallistumisesta tehdään verryttelyn jälkeen.

24-vuotias Helander on kärsinyt urallaan lukuisista loukkaantumisista ja tällä kaudella virettään hakenut heittäjä joutui taistelemaan kisapaikastaan viimeiseen asti Antti Ruuskasen kanssa. 

Helander lunasti paikkansa Tokioon, kun hän kukisti Ruuskasen Joensuun GP-kisassa heinäkuun puolivälissä.

Tokion yleisurheilujoukkuetta johtavan SUL:n valmennuspäällikön Tuomo Salosen mukaan Ruuskasen matkustaminen Tokioon on poissuljettu vaihtoehto. Salonen on ollut Ruuskaseen yhteydessä.

- Antti on tiiminsä kanssa asiaa eilisen aikana pohtinut, kun on katsottu miten olisi mahdollista saapua paikalle kilpailemaan. Matkustus on pitkä ja aikaero siihen päälle. Antti olisi saapunut tiistai-iltapäivänä Tokioon ja hän harkitsi asiaa yhdessä valmentajan ja taustatiimin kanssa. He tulivat siihen tulokseen, että tuollainen matkustus vaikuttaisi niin merkittävästi valmistautumiseen, ettei ole tässä tilanteessa järkevää lähteä. Antti ei siis varaurheilijana tänne lähde, Salonen avasi.

Muista suomalaisista Tokion keihäskisaan osallistuvat Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja