Synkkä arvio Suomen keihäsmiesten olympiasaumoista – "Heittäminen on ohuen langan päässä"

Suomen keihäsmiehet aloittavat oman olympiaurakkansa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun vuorossa on karsintakilpailu. C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen ei lataa suuria ennakko-odotuksia keihäänheittäjien suoritustason suhteen.

Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo on todennäköisesti Suomen heittäjät karsinnassa, sillä Oliver Helander kärsii vasemman jalan lähentäjävammasta. Kuusela on ollut tällä kaudella paras suomalaisheittäjä. Hän kiskaisi keppiä kesäkuussa Orimattilassa kolme senttiä päälle 85 metrin. Sillä irtoaa tämän kauden maailmantilaston jaettu 12. sija.

Etelätalo heitti samassa kisassa kauden parhaansa 82,84. Sen jälkeen Etelätalo on kilpaillut kahdesti ja Kuusela kerran. Molemmat ylsivät parhaimmillaan reiluun 80 metriin. Järvisen mukaan olympiakarsinnasta ei ole odotettavissa suurta hurraahuutoa. Karsintaraja on 83,50 metriä.

– En usko, että kumpikaan suomalainen heittää karsinnassa sitä. Toinen suomalainen pääsee toivon mukaan ja todennäköisesti pääsee finaaliin, mutta toinen tulee jäämään rannalle. Se on vaan valitettava tosiasia. Heittäminen on tällä hetkellä ohuen langan päässä, että se voi olla heitetään 81-82 metriä, mutta voi olla, että jäädään alle 80 metrin, Järvinen sanoo.

– Se epävarmuustekijä tulee varmasti vaikuttamaan siihen, että molempien jatkoonpääsy on hankalaa, Järvinen toteaa.

Paniikkinappulaa suomalaisen keihäänheiton suhteen ei Järvisen mukaan tarvitse kuitenkaan vielä painaa, mutta mietittävää asian tiimoilta riittää.

– Sieltä on onneksi tulossa heittäjiä, mutta ei ehkä niin laajalla rintamalla kuin aikaisemmin on tullut. Meidän pitää oikeasti alkaa miettimään sitä, että miten saamme lisää keihäänheittäjiä ja potentiaalisia menestyjiä. Pitää saada enemmän sitä massaa sille hyvälle tasolle, jotta voidaan hioa heistä niitä timantteja. Tämä koskee muitakin lajeja kuin keihäänheittoa, Järvinen kertoo.

Keihään karsintakilpailu käynnistyy keskiviikkona aamuyöllä kello 3.05.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja